Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία: Καταστροφές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία: Καταστροφές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές

Μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την ελληνική επικράτεια.

Η κακοκαιρία «σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα προκαλώντας πολλές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Τα εντονότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Σάρτη, τη Συκιά και την Τορώνη Σιθωνίας, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όπου υπερχείλισαν ρέματα και πλημμύρισαν δρόμοι. Σοβαρές ζημιές και καθιζήσεις και στο δρόμο προς και από το Άγιο Όρος, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι Σκιάθος, Σκόπελος, Νότιο Πήλιο και Ζαγορά.

Στη Σκόπελο, κυρίως στο δυτικό τμήμα του νησιού, η καταιγίδα ήταν σφοδρή κατά τη διάρκεια της νύχτας, διήρκησε περίπου 5 ώρες και επλήγησαν κυρίως η Γλώσσα, το Λουτράκι, το Έλιος, αλλά και η Χώρα. Το ύψος του βρόχινου νερού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, έφθασε τα 67mm.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου επλήγη από τη σφοδρή κακοκαιρία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, για περίπου τέσσερις ώρες, και οι δρόμοι στις κωμοπόλεις και τα χωριά μετετράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια.

Προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους

Μηχανήματα της ΠΕ Μαγνησίας μετέβησαν στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να απομακρύνουν πέτρες και χώματα και να ανοίξουν τους δρόμους. Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, με συνεργεία του δήμου, κατέβαλαν προσπάθεια να αποκαταστήσουν την κανονικότητα και να επιλύσουν τα προβλήματα κυρίως στην ύδρευση και την οδοποιία.

Το φράγμα Παναγιώτικο στον Δήμο Νοτίου Πηλίου έφτασε στο ανώτατο επίπεδο της στάθμης του και παρουσίασε υπερχείλιση με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι υδάτων να φεύγουν προς τα ρέματα με τεράστια δύναμη και εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι για νέες πλημμύρες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πάλι ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, καθώς η περιοχή επλήγη για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες, με τεράστιες ζημιές σε έργα υποδομής, στην οδοποιία και με μεγάλες κατολισθήσεις.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στον δρόμο Καράβωμα-Ζαγοράς, στον δρόμο από τη Ζαγορά προς το Χορευτό, ενώ βράχοι και τεράστιοι όγκοι χωμάτων και λάσπης έκαναν αδιάβατους τους δρόμους σε πολλά σημεία.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς, Παναγιώτης Κοτσάφτης, επικοινώνησε και με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για τις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Καταστροφές και ξεριζωμένα δέντρα στην Ξάνθη

Πολλές καταστροφές σημειώθηκαν σε όλη την πόλη της Ξάνθης από τον ισχυρό αέρα που σάρωσε την περιοχή από το πρωί.

Ο άερας και η βροχή παρέσυραν μαντρότοιχο από τα ΣΟΑ Ξάνθης σε έκταση περίπου 30 μέτρων. Ο τοίχος έπεσε πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ και προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον ένα από αυτά.

Την ίδια ώρα είχαμε πολλές πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία και διακοπές ρεύματος στην Κυψέλη, την ορεινή περιοχή την Χρύσα και αλλού.

Πολλά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η χτεσινή κακοκαιρία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στην Εύβοια και στην Σκιάθο, δρόμοι και χωριά πλημμύρισαν, ενώ στην Χαλκιδική ξηλώθηκαν δρόμοι.

Τμήματα στις οδικές αρτηρίες «ξηλώθηκαν» και η κυκλοφορία διεκόπη στη Συκιά, στην περιοχή του Αγίου Παύλου, στον Όλυνθο, στη Μεταμόρφωση και στην Ορμύλια.

Η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο στο Κιλκίς και στην Πιερία. Στη Βόλβη επενέβη η πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει δύο γυναίκες από το αυτοκίνητό τους που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο.

Στην Εγνατία Οδό, ανατράπηκε νταλίκα με ξένες πινακίδες, ενώ κινείτο μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης καθώς παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σταδιακή βελτίωση από την Τρίτη το απόγευμα, ωστόσο θα επιμείνουν σε ορισμένες περιοχές έως και την Παρασκευή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ