Ραγδαίες εξελίξεις στην Προανακριτική για Novartis: Στη Βουλή οι εκθέσεις του FBI

Ραγδαίες εξελίξεις στην Προανακριτική για Novartis: Στη Βουλή οι εκθέσεις του FBI

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis, καθώς ανοίγει νέος δρόμος στην έρευνα της Επιτροπής, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να φτάσει στη Βουλή η έκθεση του FBI, την οποία εδώ και καιρού αρνούνταν να παραδώσει στην Επιτροπή η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η έκθεση του FBI για την υπόθεση της Novartis εμπεριέχει και την περιβόητη αλληλογραφία ανάμεσα στις Ελληνικές Αρχές και στο FBI και οι πηγές αναφέρουν ότι την καταθέτει στη Βουλή ο αντιεισαγγελέας κ.  Ι. Αγγελής. Ειδικότερα, πρόκειται για εκθέσεις της αμερικανικής αρχής για τα στοιχεία που αυτή είχε συλλέξει κατά τη δική της έρευνα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αλληλογραφία προκύπτει ότι  το FBI ξεκαθάριζε ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην πολιτική τιμολόγηση των φαρμάκων, αφού δεν κάνει καμία αναφορά σε Υπουργό Υγείας ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο.

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής ζητούσαν επανειλημμένα τον συγκεκριμένο φάκελο από την κ. Τουλουπάκη, η οποία αρνούνταν να προσκομίσει και  υποστήριζε ότι το σκάνδαλο έχει αναφορές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς το FBI δήθεν είχε στοιχεία.

 Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Αγγελής είχε παρουσιάσει έγγραφο και πάλι των Αμερικάνικων αρχών, στο οποίο αναφερόταν ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Είχε, μάλιστα, ημερομηνία 1/8/2017 και δεν είχε συμπεριληφθεί στη δικογραφία που η Ελένη Τουλουπάκη είχε στείλει στη Βουλή μετά τις καταθέσεις των κουκουλοφόρων τον Φεβρουάριο του 2018.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS