Προσφυγικό: 570 αιτούντες άσυλο φεύγουν από τη Μόρια

Προσφυγικό: 570 αιτούντες άσυλο φεύγουν από τη Μόρια

Άλλοι 570 αιτούντες άσυλο που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες αναχωρούν σήμερα το απόγευμα από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η Δομή στη Μυτιλήνη.

Οι πρόσφυγες θα επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής προς Πειραιά και από εκεί σε δομή στο Βγαιοχώρι κοντά στη λίμνη Βόλβη στην Κεντρική Μακεδονία.

Σήμερα στο ΚΥΤ της Μόριας φιλοξενούνται 13.300 άτομα, από τα οποία περίπου 1.000 είναι ασυνόδευτα ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες.

Τρία φουσκωτά με 104 μετανάστες έφτασαν σε Σάμο και Φαρμακονήσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος. Στο Φαρμακονήσι έφτασαν δύο φουσκωτά, το ένα με 45 μετανάστες και το άλλο με 40 μετανάστες.

Στην Σάμο, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ακρωτηρίου Πράσσο, έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου ακόμα ένα φουσκωτό με 19 μετανάστες.

Kουμουτσάκος: Νέο σύστημα ασύλου

«Είναι υποκρισία, οι δημιουργοί της Μόριας και της Ειδομένης να επικαλούνται τον ανθρωπισμό, όταν στις ημέρες τους τόσο πολύ υπέφερε», δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «η εφαρμογή του νόμου, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής, δεν αποτελεί αυταρχισμό. Αποτελεί αυτονόητο δημοκρατικό καθήκον μιας ευνομούμενης πολιτείας».

Ο κ. Κουμουτσάκος, δηλώνει ακόμη ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θα έλθει στο επόμενο διάστημα στη Βουλή θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων ένα «νέο συμπαγές αλλά και δίκαιο σύστημα ασύλου για όσους το δικαιούνται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS