Πώς θα γίνεται η υποδοχή των ξένων τουριστών

Πώς θα γίνεται η υποδοχή των ξένων τουριστών

Τους όρους υποδοχής των ξένων τουριστών στην Ελλάδα περιγράφει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρης, εν όψει της επανέναρξης των πτήσεων εξωτερικού από την 15η Ιουνίου.

Η πρώτη λίστα των χωρών – προέλευσης των ταξιδιωτών αριθμεί σε 29. Πρόκειται για χώρες με θετικό επιδημιολογικό προφίλ, όπως η Αυστραλία, η Νότια Κορέα, η Γερμανία κ.α.

Η άφιξη από τις συγκεκριμένες χώρες, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, είναι ανεξάρτητη της υπηκοότητας του ταξιδιώτη. Οι τουρίστες δεν θα υπόκεινται σε υποχρεωτική καραντίνα, ενώ θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό.

Αρχικά, οι πτήσεις θα αφορούν μόνο τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ από την 1η Ιουλίου θα επαναλειτουργήσουν και τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια.

Την ίδια ώρα, όσοι πολίτες ταξιδεύουν από χώρες εκτός των συγκεκριμένων 29, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο και καραντίνα, ορισμένων ημερών. Επτά αν είναι αρνητικοί στον ιό και 14 αν είναι θετικοί.

«Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες εισόδου της συγκροτημένα, με ασφάλεια και πάντα με οδηγό τη σύμφωνη γνώμη των ιατρών. Κινούμαστε εντός του ιατρικού πλαισίου και εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες των επιστημόνων, σε πλήρη εναρμόνιση με τις διεθνείς προδιαγραφές για την προστασία της υγείας κάθε τουρίστα και αλλά και των Ελλήνων πολιτών» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης.

Η λίστα των 29 χωρών θα υπόκειται σε διαρκείς αναθεωρήσεις, ενώ από την 1η Ιουλίου θα επέλθει σημαντική διεύρυνση, ανάλογα και με τις επιδημιολογικές εξελίξεις σε κάθε χώρα.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η πλήρης «απελευθέρωση» των αεροπορικών πτήσεων εξωτερικού έως τις 15 Ιουλίου. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της COVID-19.

Η λίστα των 29 χωρών

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ