Τραγωδία στην Εύβοια: 7 νεκροί, ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες

Τραγωδία στην Εύβοια: 7 νεκροί, ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες

Στους εφτά ανέρχονται οι νεκροί από την θεομηνία στην Εύβοια, μετά την ανεύρεση του 42χρονου σύζυγου της 37χρονης, η οποία επίσης είχε βρεθεί νεκρή έξω από το σπίτι της στην Αμφιθέα Εύβοιας.

Ο 42χρονος βρέθηκε μέσα στο σπίτι το οποίο είχε πλημμυρίσει.

Εξεκαλουθεί να αγνοείται ένας 73χρονος άνδρας από το Μπούρτζι. Οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία συνεχίζονται για τον εντοπισμό του.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί νεκροι ένα βρέφος και δύο ενήλικες στην περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη στο Μπούρτζι Ευβίας και ακόμη δυο πολίτες από την περιοχή Αμφιθέα, βρέθηκαν νεκροί από την πλημμύρα.

Νωρίτερα, μια γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού, ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, εντοπίστηκε ζωντανή από τους διασώστες στη θάλασσα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τους νεκρούς στην Εύβοια

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

• το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και

• το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.

Χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν επτά (7) άτομα και συγκεκριμένα:

• ένα (1) βρέφος και δύο (2) ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά

• δύο (2) ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και

• δύο (2) ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός (1) αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής κάνει λόγο για 7 θύματα από τη βιβλική καταστροφή στην Εύβοια. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι μία 38χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή τους. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από πυροσβέστες έξω από το σπίτι της, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αγνοείται ο 42χρονος σύζυγος της, ο οποίος πιθανότατα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Οι εικόνες από την Εύβοια είναι σοκαριστικές, καθώς η θεομηνία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε Ψαχνά, Βασιλικά, Πολιτικά, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Λευκαντί και Μπούρτζι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS