Πέθανε ο πρώην βουλευτής Γιώργος Δεικτάκης - Υπέστη ανακοπή στο γήπεδο

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Γιώργος Δεικτάκης - Υπέστη ανακοπή στο γήπεδο

Την τελευταία του πνοή, στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, άφησε το πρωί της Κυριακής ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δεικτάκης.

Ο Γιώργος Δεικτάκης υπέστη ανακοπή καρδιάς το Σάββατο στο γήπεδο του ΟΦΗ, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, με την ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ. Το καρδιακό επεισόδιο εν τέλει αποδείχθηκε μοιραίο για τον πρώην βουλευτή.

Σύμφωνα με το Ράδιο Κρήτη, ο Γιώργος Δεικτάκης αποβίωσε -σε ηλικία 73 ετών- στις 8:00 το πρωί της Κυριακής, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους και συντοπίτες του.

Οπως αναφέρει το ekriti.gr, ο Γιώργος Δεικτάκης στα 73 χρόνια που έζησε, ουδέποτε αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, με εξαίρεση τον περασμένο Μάρτιο, που ένοιωσε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα, που προέρχονταν από πέτρες στη χολή.

Για το πρόβλημα αυτό έκανε αφαίρεση της χολής. Στη συνέχεια, σε μία επιπλοκή της συγκεκριμένης εγχείρησης, πήγε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στη διάρκεια της παραμονής του εκεί, λιποθύμησε. Και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι τρεις αρτηρίες του ήταν φραγμένες κατά 70-80%

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, πριν δύο περίπου μήνες, ο Γιώργος Δεικτάκης έκανε τριπλό μπάϊ-πας, στο ΠΑΓΝΗ.

Το μοιραίο Σάββατο

Ο Γιώργος Δεικτάκης στη συνέχεια ανάρρωσε στο σπίτι του και χθες Σάββατο πήγε, όπως πάντα, στο γήπεδο να δει τον αγαπημένο του ΟΦΗ, τον οποίο υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής και ως διοικητικός παράγων και τον βοηθούσε πάντα τόσο ως άτομο, όσο και ως πολιτικός.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ωστόσο, ο Γιώργος Δεικτάκης λιποθύμησε και κατέρρευσε. Αμέσως έτρεξαν να τον βοηθήσουν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, που είχαν βάρδια στο γήπεδο. Προσπάθησαν με τον απινιδωτή να τον επαναφέρουν, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον επαναφέρουν.

Ο Γιώργος Δεικτάκης -όπως και οι γιατροί που τον ανέλαβαν- έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Τρεις φορές απέκτησε παλμό η καρδιά και τρεις φορές σταμάτησε. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Όμως η μεγάλη χρονική διάρκεια, που δεν οξυγονώθηκε ο εγκέφαλος, δεν άφηναν ελπίδες αισιοδοξίας. Σύμφωνα με το ekriti.gr, πΠερίπου στις 23.00' χθες το βράδυ οι γιατροί κάλεσαν την οικογένειά του και τους ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δεικτάκης

Ο Γιώργος Δεικτάκης με καταγωγή από τον Κρουσώνα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946. Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.

Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε Οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη.
Μετά την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οδοντιατρική, όπου διέπρεψε.

Παντρεύτηκε με την Ειρήνη (Ριρίκα) και απέκτησαν δύο γιους: Τον Νίκο, που συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του ως εξαίρετος οδοντίατρος και τον Γιάννη, που συνεχίζει κι αυτός στα βήματα του πατέρα του στην πολιτική.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS