Περιφερειακό Συμβούλιο: Kερδοφορία και συμπίεση κόστους εργασίας οι λόγοι για το ατύχημα στα ΕΛΠΕ

elpe

Η κερδοφορία των Oμίλων κτίζεται από τη συμπίεση του εργασιακού κόστους σε βάρος της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, όπως καταδεικνύει το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.) Ασπροπύργου, ζήτημα για το οποίo υιοθέτησε απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (ΠΕΣΥ), στη διάρκεια συνεδρίασής του.

Το νέο περιστατικό που προκάλεσε τον τραυματισμό 6 εργατών, σημειώνει το ΠΕΣΥ, επιβεβαιώνει την ασύμμετρη επικινδυνότητα που υπάρχει στο Θριάσιο Πεδίο, εξ' αιτίας της συγκέντρωσης δεκάδων δραστηριοτήτων υπαγόμενων στην Oδηγία Seveso της ΕΕ.

Οι μέχρι τώρα επιλογές των Διοικήσεων των ΕΛ.ΠΕ., σημειώνεται στην απόφαση, έδωσαν την συντήρηση του εξοπλισμού σε εργολάβους και τη λειτουργία των μονάδων με νέους, αριθμητικά λιγότερους και άπειρους εργαζόμενους.
Το ΠΕΣΥ ζητά:
- Από τη νέα διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. να ενημερώσει αναλυτικά και δημόσια τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες για τις αιτίες και για τα πραγματικά περιστατικά αυτής της τραγωδίας.
- Από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης - ως αδειοδοτούσα αρχή - να διερευνήσει τις αιτίες του ατυχήματος και να ελέγξει τις εγκαταστάσεις και για τυχόν επιπλέον μέτρα προστασίας.
- Από το Υπουργείο Εργασίας, να ελέγξει το καθεστώς εργασίας στο διυλιστήριο, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Τέλος δηλώνει ότι η Περιφέρεια Αττικής μέσω της Αντιπεριφέρειας Δ. Αττικής, άμεσα θα πάρει πρωτοβουλία συνάντησης με την Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. και με το σωματείο των εργαζομένων, για τις δραστηριότητες που υπάγονται στην Οδηγία Seveso σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ