Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό θα κινηθεί η χώρα μετά το κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε 24ωρη απεργία κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Στις 11 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 10:30, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

 

«Φρένο» τα ΜΜΜ

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν μόνο από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Το Τραμ θα κινηθεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Αντίθετα πλήρως ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο θα είναι τα τρένα του ΟΣΕ, ο Προαστιακός, το Μετρό (γραμμές 2 και 3) και ο Ηλεκτρικός (γραμμή 1).

Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, «προκηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως 15:00», με αίτημα τη ΣΣΕ, η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ.

 

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει και η ΠΝΟ, καθώς τα πλοία θα μείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί και για 24 ώρες, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Η απεργία ισχύει για όλες τις κατηγορίες πλοίων.

 

Τι θα ισχύσει με τα σχολεία

Και ο κλάδος των καθηγητών και των δασκάλων και των καθηγητών θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία. Για την Παρασκευή έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Διοργανώνει παράλληλα από κοινού με την ΟΛΜΕ συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 13.00 στο υπουργείο Παιδείας (με κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού) «για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού, προτάσσοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μας».

Η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει κύκλο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων μέχρι και 18/10/2019 με προοπτική πραγματοποίησης ολομέλειας προέδρων ανάλογα με την εκτίμηση του ΔΣ με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS