Πανελλήνιες 2020: Εξετάσεις με ύλη μέχρι τον Μάρτιο -Τι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Πανελλήνιες 2020: Εξετάσεις με ύλη μέχρι τον Μάρτιο -Τι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Οι Πανελλήνιες 2020 θα διεξαχθούν ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία λόγω κορωνοϊού και όλα τα σενάρια και τα ενδεχόμενα για την ημερομηνία των εξετάσεων είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Οποια και αν είναι η τελική απόφαση, η οποία θα ληφθεί, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, το μόνο βέβαιο είναι πως θα υπάρξει παράταση στη διεξαγωγή τους, ενώ πλέον είναι σίγουρο πως θα υπάρξει και προσαρμογή στην ύλη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής μία από της λύσεις που εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Παιδείας είναι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020- όταν εξεταστούν - να διαγωνιστούν στην ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, όταν και έκλεισαν τα σχολεία.

Η ύλη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς το υπουργείου Παιδείας μέσω της τακτικής ενημέρωσης των σχολείων έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα.

Τα εργαλεία του Παιδείας για τις Πανελλήνιες 2020

Στο σενάριο της προσαρμογής της ύλης για τις Πανελλήνιες 2020 είχε αναφερθεί την περασμένη εβδομάδα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική συνέντευξη. Μάλιστα είχε επισημάνει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν θα γίνουν μαθήματα τον Μάιο, μια εκδοχή που «θα δώσει πολύτιμο χρόνο για να καλυφθεί η ύλη», προσέθεσε η υπουργός.

Πάντως, η κυρία Κεραμέως είχε τονίσει ότι πέρα από τη μείωση της ύλης υπάρχουν και άλλα «εργαλεία» έχει στη διάθεση του το υπουργείο Παιδείας. Εκτός λοιπόν από τη μείωση της ύλης είναι το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους και η μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας σε 35 λεπτά όταν ανοίξουν τα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση θα γίνουν οι Πανελλήνιες και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας, είχε πει η χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS