Κορωνοϊός: 60 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι στην Ελλάδα - Στα 1673 τα συνολικά κρούσματα

Κορωνοϊός: 60 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι στην Ελλάδα - Στα 1673 τα συνολικά κρούσματα

Εξήντα νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας - αριθμός που ανεβάζει τα συνολικά κρούσματα στα 1673. Επίσης, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 9 νέους θανάτους ανεβάζοντας στους 68 τους νεκρούς της νόσου του κοροναϊού.


Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως το 55% των κρουσμάτων αφορά άνδρες ενώ 343 περιπτώσεις προήλθαν από επαφή με το εξωτερικό ενώ 592 με ήδη γνωστό κρούσμα. Μάλιστα, 92 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ η μέση ηλικία είναι τα 66 έτη. Από αυτούς, οι 20 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ το 70% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι δεν προστατεύει αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις των δύο μέτρων που έχει ήδη ζητήσει το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, σημείωσε ότι σε εσωτερικούς χώρους οι μάσκες δύσκολα μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα ενώ για τους εξωτερικούς χώρους θα δούμε να υπάρχει ευρωπαϊκή γνωμοδότηση στο επόμενο διάστημα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν κατά βούληση χρήση φαρμάκων. «Δυστυχώς ο αριθμός των αγαπημένων προσώπων που φεύγουν σε όλες τις χώρες παραμένει υψηλός. Τα θερμά μας συλληπητήρια στις οικογένειες και τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και δικούς μας ανθρώπους στη μάχη».

Τα επόμενα 24ωρα είναι, όπως έχει διευκρινίσει ο κ. Τσιόδρας, ιδιαίτερα κρίσιμα για την πορεία του ιού. Προς το παρόν, επικρατεί αισιοδοξία αναφορικά με τα νούμερα που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας καθώς φαίνεται ότι η κατάσταση βρίσκεται, στην παρούσα φάση, υπό έλεγχο. Ο στόχος των κυβερνητικών επιτελείων είναι να συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση το έργο τους.

Χαδαλιάς: Τηρούμε τα μέτρα με το ίδιο πείσμα

«Θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια προσπάθεια για τη δική μας ζωή» σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που ανακοίνωσε ότι θα παραταθεί το «Μένουμε Σπίτι» μέχρι τις 27 Απριλίου στις 06:00 το πρωί. 

Οι περιορισμοί δεν αφορούν συμπολίτες μας με χρόνια προβλήματα υγείας αλλά θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να έχουν το πιστοποιητικό ή τη γνωμοδότηση του γιατρού τους, τόνισε ο υφυπουργός ενώ αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που έχει διαμορφωθεί για τους ανθρώπους που αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν χρήση του. 

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου για το city-solidarity.gov.gr και το animal-solidarity.gov.gr που αφορούν τη συλλογή τροφίμων αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης. Το πρώτο πρόγραμμα, όπως εξήγησε, αφορά τους συμπολίτες μας ενώ το δεύτερο τα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα κατοικίδια ζώα.

«Ενώ η πλειοψηφία των πολιτών με επιμονή και υπομονή μένει σπίτι. Κάποιοι έχουν την τάση να κάνουν χωρίς λόγο παραβιάσεις. Δεν θα μείνουμε απαθείς θεατές σε τέτοια στάση. Αυτοί οι λίγοι με περισσή ανευθυνότητα παραβλέπουν την προειδοποίηση και θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους ζωή και τη ζωή των συνανθρώπων τους. Δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους στον κόσμο; Θα δείξουμε μηδενική ανοχή», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS