Κοροναϊός-Ξεκαθάρισμα Τσιόδρα: Δεν είναι ώρα να μιλάμε για άρση μέτρων

Κοροναϊός-Ξεκαθάρισμα Τσιόδρα: Δεν είναι ώρα να μιλάμε για άρση μέτρων

Έξι θάνατοι ασθενών με κοροναϊό σημειώθηκαν σήμερα μέσα σε λίγες ώρες ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 79. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 1.755 μετά την επιβεβαίωση 20 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, σε ΜΕθ νοσηλεύονται 90 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 65 έτη, εκ των οποίων οι 19 γυναίκες.

Παρά την αισιοδοξία που καταγράφεται από τη μείωση των κρουσμάτων στη χώρα μας και την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, που έκανε λόγο για «ανταμοιβή» τον Μάιο, για την υπομονή και την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα μένοντας μακριά ο ένας από τον άλλον, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εμφανίστηκε σήμερα απόλυτος και κατηγορηματικός σχετικά με την συζήτηση για άρση των μέτρων.


«Δεν είναι ώρα να μιλάμε για άρση μέτρων» ξεκαθάρισε.

Τα μέτρα αποδίδουν όπως τόνισε άλλα «είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως είναι δύσκολη η ανάκαμψη από μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Μιλάμε για την ανάγκη επιπέδωσης της καμπύλης».

Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερο κύμα επίθεσης του ιού από το ερχόμενο φθινόπωρο ή τον χειμώνα. «Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα στο μέλλον. Παρακολουθούμε τα νούμερα και τις εξελίξεις και βλέπουμε. Όλα μπορούν ν α αλλάξουν πολύ γρήγορα. Δεν εφησυχαζόμαστε».

«Ο ιός κάνει το χρονοδιάγραμμα»

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας αυτός που θα αποφασίσει είναι ο ίδιος ιός. «Δεν κάνουμε το χρονοδιάγραμμα εμείς, αλλά ο ίδιος ο ιός τον κάνει. Θα λειτουργήσουμε ανάλογα με τι βλέπουμε και το τι συμβαίνει στην πρώτη γραμμή, στα νοσοκομεία».

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως ο ιός αυτός είναι ένας ιός που «παραλύει την οικονομία, διαιρεί τους ανθρώπους, τους κάνει να φοβούνται τους συνανθρώπους τους, έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία πολλών χωρών σε νοσοκομεία διαλογής, όμως η συλλογική μας σκέψη θα πρέπει να είναι πώς να τον επιβραδύνουμε και να μην τον διασπείρουμε στον διπλανό μας. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας. Ο ιός πέρα από τον διχασμό, που πρέπει να αποφύγουμε, έρχεται να φέρει και την αστική ευθύνη».

Μικρή θνησιμότητα

Αναφερόμενους στα στατιστικά και στους αριθμούς ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι παρατηρείται πως τα νούμερα θνησιμότητας και αύξηση αυτής είναι ευνοϊκά στη χώρα μας σε σύγκριση πάντα με άλλες χώρες. Αυτό δεν είναι στοιχείο ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας που πρέπει να μας κάνει να εφησυχαζόμαστε. «Η εικόνα αυτή εύκολα μπορεί να ανατραπεί. Μπορούμε όλοι μαζί να βγούμε πιο σοφοί από αυτή την περιπέτεια και στην αντιμετώπιση του ιού στο άμεσο μέλλον».

Αυστηρό μήνυμα και από Χαρδαλιά

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Τσιόδρα ήταν και η τοποθέτηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους πολίτες ότι δεν θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί, σημειώνοντας πως «αν χαλαρώσουμε τώρα, δυστυχώς θα το πληρώσουμε».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS