Κοροναϊός - 77 τα νεα κρούσματα -1832 στο σύνολο - 81 οι θάνατοι

Κοροναϊός - 77 τα νεα κρούσματα -1832 στο σύνολο - 81 οι θάνατοι

Οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα ανέρχονται σε 81, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Την ίδια ώρα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση του φονικού ιού στη χώρα, έκανε λόγο για 77 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.832.

Από τους ασθενείς από τον κοροναϊό, οι 90 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη. Εξ αυτών, οι 19 είναι γυναίκες. Οι 72 από αυτούς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Αναφορικά με τους θανόντες, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως 23 εκ των 81 είναι γυναίκες, ενώ η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 74 έτη. Το 88% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν περασμένης ηλικίας.

Εκ των 1.832 κρουσμάτων, οι 501 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ ακόμη 679 συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η άρση των μέτρων θα είναι μαραθώνιος

Σε ό,τι αφορά την άρση των μέτρων ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος. Ελάχιστες χώρες (Αυστρία, Νορβηγία) συζητούν άρση των μέτρων και άλλες (Ιαπωνία) είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Χρειάζεται λεπτή ισορροπία μεταξύ των μέτρων και των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων. Χρειάζεται να προφυλαχτεί το σύστημα υγείας. Κάποιοι εισηγούνται κύκλους ανοίγματος και κλεισίματος μέτρων. Είναι σαν να οδηγείς: μπορεί να χρειαστεί να φρενάρεις ξανά και ξανά χωρίς να τρακάρεις στη διαδρομή» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Χαρδαλιάς: Στις 27 Απριλίου συζήτηση για ενδεχόμενη αποκλιμάκωση

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι 23.626 πολίτες που ήρθαν από το εξωτερικό τέθηκαν σε καραντίνα. Μετά τη συμπλήρωση του 14ημερου απομένουν 6.645 πολίτες που ήρθαν από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές. Ολοι παρακολουθούνται καθημερινά.

Επεσήμανε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν τα μέτρα. «Τότε θα αρχίσει η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να υπάρξει κάποια χαλάρωση». Όπως συμπλήρωσε, μέχρι τότε ισχύουν τα μέτρα χωρίς καμία χαλάρωση. Επέμεινε, δε, πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Επανέλαβε, εξάλλου, ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό και σημείωσε πως οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για τη μετακίνηση εκείνες τις μέρες, είναι ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως ο κρατικός μηχανισμός λαμβάνει κάθε μέτρο που κρίνεται απαραίτητο. Σημείωσε εξάλλου ότι από την έναρξη της πανδημίας πάνω από 23.000 πολίτες τέθηκαν σε καραντίνα σε όλη την επικράτεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS