ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε επτάμηνο πρόγραμμα κατάρτισης για 1.100 ανέργους στην Δυτική Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε επτάμηνο πρόγραμμα κατάρτισης για 1.100 ανέργους στην Δυτική Ελλάδα

Ξεκίνησε το 7μηνο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας του ΟΑΕΔ, με 100% επιδότηση για 1.100 ανέργους ηλικίας 18-30 ετών.

Το πρόγραμμα αφορά άτομα που κατοικούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τις αιτήσεις να μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά νέους, ηλικίας 18-30 ετών, για επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες και αφορά 1.100 εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές) καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 7.150.000 €.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:
pinakas ergodotes oaed

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS