Νέος πρόεδρος των ΕΛΠΕ ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου

Νέος πρόεδρος των ΕΛΠΕ ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), ενώ διευθύνων σύμβουλος (από αναπληρωτής διευθύνων) τοποθετείται ο Ανδρέας Σιάμισιης, σύμφωνα με επιστολή των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ, με την επιστολή γνωστοποιείται ο διορισμός των παρακάτω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου:

Ιωάννη Παπαθανασίου, Γεώργιου Αλεξόπουλου, Μιχαήλ Κεφαλογιάννη, Αλέξανδρου Μεταξά, Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου, Λουκά Παπάζογλου, Αλκιβιάδη Ψάρρα.

Εκφράζεται η επιθυμία ο κ. Ιωάννης Παπαθανασίου να εκλεγεί ως μη εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Τα ανωτέρω μέλη αντικαθιστούν τους συμβούλους που είχαν διορισθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το 2018. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την συγκρότησή του σε Σώμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019.

Βιογραφικό:

Ο Γιάννης Παπαθανασίου γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Κατάγεται από το Βλαχόραφτι Γορτυνίας, του Νομού Αρκαδίας. Έχει δύο κόρες. Σπόδασε Ηλεκτρολόγος- Μηχανολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ στις εκλογές του 2000. Εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2004, όπως καισ τις εκλογές του 2007.

Διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης, με αρμοδιότητα σε θέματα εμπορίου και καταναλωτή. Από το 2005 ανέλαβε αρμοδιότητα και σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας.
Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, με αρμοδιότητα σε θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης, και Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη βουλευτής Β' Αθηνών, όπως και στις εκλογές της 6ης Μαίου του 2012. Στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου λόγω του εκλογικού συστήματος η Νέα Δημοκρατία έχασε μια έδρα στη Β’ Αθηνών και ο Γιάννης Παπαθανασίου δεν εξελέγη Βουλευτής.
Όταν παραιτήθηκε ο Άρης Σπηλιοτόπουλος από Βουλευτής για να συμμετάσχει στις Δημοτικές Εκλογές, ο Γιάννης Παπαθανασίου εξελέγη βουλευτής ως πρώτος επιλαχών. Παραιτήθηκε από Βουλευτής, επειδή είχε ήδη αναλάβει Πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια.
Στις εκλογές του 2015 δεν έλαβε μέρος για τον ίδιο λόγο.

Την περίοδο 1988 – 1993 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Την περίοδο 1991 -1992 ήταν σύμβουλος του Υπουργού Βιομηχανίας, σε θέματα ενέργειας. Το 1993 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Από το 1993 έως το Μάρτιο του 2000, διετέλεσε Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).
Από το Μάιο του 2000 έως τον Ιούλιο του 2001, ήταν υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ανέλαβε πρόεδρος στα ΕΛΠΕ μέχρι τον Μάιο του 2015.
Μέχρι το 2002 οπότε καθιερώθηκε το ασυμβίβαστο, διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Ι. Δ. Παπαθανασίου ΑΕ», Εμπορία Τεχνολογικού Εξοπλισμού Κτιρίων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ