Νίσυρος: Κατήγγειλε την κακοποίηση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση - «Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα», λέει ο διευθυντής του σχολείου του νησιού

Νίσυρος: Κατήγγειλε την κακοποίηση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση - «Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα», λέει ο διευθυντής του σχολείου του νησιού

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Νίσυρο, με τους κατοίκους να έχουν βγει στους δρόμους, προκειμένου να υπερασπιστούν τον πατέρα ενός 10χρονου αγοριού, που κατήγγειλε ασέλγεια σε βάρος του παιδιού του από δημόσιο υπάλληλο, εργαζόμενο στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, αλλά συνελήφθη, καθώς δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νησί των περίπου 800 κατοίκων επικρατεί αναβρασμός, αφού από την Τρίτη το βράδυ που έλαβε χώρα το περιστατικό, κάτοικοι και φορείς στέκονται δίπλα στον πατέρα, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου και κατήγγειλε γενετήσιες πράξεις εις βάρος του παιδιού του από τον 50χρονο φύλακα του μουσείου.

Αφέθηκε ελεύθερος ο δημόσιος υπάλληλος

Όπως λένε κάτοικοι του νησιού, ο δημόσιος υπάλληλος είχε καλή σχέση με τα παιδιά.

Η καταγγελία έγινε την περασμένη Παρασκευή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πατέρας δέχτηκε απειλές και έκανε πίσω, χωρίς να καταθέσει μήνυση.

Ωστόσο, με τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» επανήλθε, κατέθεσε μήνυση, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Εν συνεχεία, ο υπάλληλος του μουσείου αφέθηκε ελεύθερος και εγκατέλειψε το νησί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκεται στη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία, ο 50χρονος έδειχνε πορνογραφικό υλικό σε παιδιά.

Ο πατέρας του 10χρονου αγοριού συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση, καθώς τα νομιμοποιητικά του έγγραφα στη χώρα είχαν λήξει, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν «εκδικητική απέλαση» και να στέκονται στο πλευρό του.

«Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα»

Για μπλεγμένη υπόθεση, το κουβάρι της οποίας μόλις άρχισε να ξετυλίγεται, έκανε λόγο, μιλώντας στο MEGA, ο διευθυντής του γυμνασίου – λυκείου του νησιού, Γιάννης Κουλάκης.

«Σήμερα αισθανόμαστε ότι είναι μια φωτεινή ημέρα, από την άποψη ότι αυτά βγήκαν πια στο προσκήνιο. Ο φύλακας δεν είναι από τη Νίσυρο, έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια. Μόνος του είναι στο νησί, η οικογένειά του είναι στην Αθήνα», ανέφερε ο διευθυντής.

«Με αφορμή αυτό (σ.σ. την καταγγελία), ξεκίνησε μια διαδικασία. Εμείς, αυτό που κάναμε από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες οι θεσμικές. Σήμερα έρχεται κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Χθες κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοιχτήκανε και μίλησαν. Ενδεχομένως οι προεκτάσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες», επισήμανε.

«Τα πράγματα δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγούνε και στην πορεία, είναι πολύ χειρότερα», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως «είναι ένα κουβάρι που ξετυλίγεται», ενώ υπογράμμισε πως «σίγουρα είναι πάνω από έξι» τα παιδιά, με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος αρχαιοφύλακας.

«Αυτή η ντροπή που μπορεί να νιώθουμε, ενώ είμαστε θύματα, τους κάνει το θράσος ακόμα μεγαλύτερο. Άρα το να προσπαθώ εγώ στα παιδάκια μας να τους κάνω να ανοιχτούν και να πολεμήσουμε το σκουλήκι που εδρεύει πάνω μας, πρέπει να είμαι συνεπής στην εμπιστοσύνη απέναντί τους και τώρα είμαστε εμείς έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το τέρας», πρόσθεσε.

«Αυτά που άκουσα εγώ είναι πολύ χειρότερα από την αρχική καταγγελία», κατέληξε.

«Ενημερώθηκε εισαγγελέας»

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, είπε: «Από την αρχή αυτός ο άνθρωπος πήρε το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Πήγε στο τμήμα στης Νισύρου, τον έστειλαν στην Κω. Στην Κω πήγε περιπολικό και τον πήρε από το καράβι και η Ασφάλεια ασχολήθηκε με το περαστικό, υπάρχει ψυχολόγος στην Κω. Κατόπιν είδαν ότι ο άνθρωπος αυτός έχει παραβιάσει τους όρους διαμονής και μάλιστα είχε και απαγόρευση εισόδου».

«Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, είπε πως πρέπει το παιδί να το δουν ψυχολόγοι και μέχρι τότε δε θα απελαθεί. (…) Καταγγέλλει ότι αυτός ο άνθρωπος εκεί πέρα έδειχνε στο παιδί πορνογραφικό υλικό, δεν είναι απλή πράξη», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, τόνισε: «Εξετάζεται το παιδί για να τεκμηριωθεί καλύτερα το κατηγορητήριο και να διευρυνθούν και άλλες υποθέσεις που είναι εν κρυπτώ. Με ενοχλεί ότι υπάρχουν πολύ αργά αντανακλάστηκα σε αυτές τις υποθέσεις. Τα αντανακλαστικά, σε ό,τι αφορούν υποθέσεις με παιδιά, πρέπει να είναι πιο γρήγορα».

«Πρέπει να έχουμε 50.000 παιδόφιλους στην ελληνική επικράτεια. Αυτή είναι η αναγωγή της διεθνούς στατιστικής στον ελληνικό πληθυσμό», σημείωσε ο ειδικός, επισημαίνοντας πως πρέπει να υπάρχει ειδικό μητρώο καταγραφής τέτοιων περιστατικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ