Νέες καταδρομικές επιθέσεις στα Εξάρχεια: «Μάχη» αντιεξουσιαστών – ΕΛ.ΑΣ.

Νέες καταδρομικές επιθέσεις στα Εξάρχεια: «Μάχη» αντιεξουσιαστών – ΕΛ.ΑΣ.

Αγριεύει μέρα με τη μέρα η κατάσταση που έχει ξεκινήσει μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών μετά την εκκένωση τεσσάρων κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να «εκκαθαριστούν» τα Εξάρχεια από κάθε εστία ανομίας – έτσι τουλάχιστον όπως εννοούν την ανομία στην κυβέρνηση – έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από πλευράς αντιεξουσιαστικών ομάδων που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Οι καταδρομικές επιδόσεις εναντίον αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή είναι καθημερινό φαινόμενο – ειδικά μετά την απομάκρυνση περισσοτέρων από 140 προσφύγων και μεταναστών από τέσσερα κατειλημμένα κτίρια. Η κυβέρνηση και η ηγεσία της Αστυνομίας πιθανότατα δεν είχαν υπολογίσει τη σθεναρή αντίδραση που θα υπήρχε από διάφορες ομάδες που κινούνται στην περιοχή των Εξαρχείων. Ωστόσο βλέπουν πως όσο περνούν οι μέρες, οι επιθέσεις πυκνώνουν.

Άλλο ένα επεισόδιο στο «σήριαλ» που έχει ξεκινήσει σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας όταν μία ομάδα 30-40 ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ εναντίον αστυνομικών που βρισκόταν στην οδό Σπ. Τρικούπη.

Οι νεαροί αφού επιτέθηκαν στους αστυνομικούς εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα Εξάρχεια
Όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το in.gr, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στην ενίσχυση των ΜΑΤ με 400 νέους αστυνομικούς – που θα αποφοιτήσουν τις επόμενες εβδομάδες από τις αστυνομικές σχολές.

Την ίδια στιγμή, ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης για το λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων, προβλέπει ότι κάθε ομάδα μιας διμοιρίας των ΜΑΤ θα έχει τον προβλεπόμενο αριθμό αστυνομικών δηλαδή 20 με 22. Αυτό σημαίνει ότι θα διπλασιαστούν οι δυνάμεις αφού σήμερα κάθε ομάδα αποτελείται από περίπου 11 άτομα λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η ενίσχυση των ΜΑΤ ουσιαστικά δείχνει και τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί όσον αφορά τον σχεδιασμό για τα Εξάρχεια με …«ημιμόνιμη» εγκατάσταση των δυνάμεων στην περιοχή.«Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έμειναν σχεδόν μισές. Κατά το παρελθόν είχαν 25 άτομα ανά ομάδα και σήμερα έχουν μόνο 10 με 11 άτομα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όταν δέχονται μία επίθεση από 20 ή 30 κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια είναι δύσκολο και να αμυνθούν και να προστατευτούν και να κάνουν συλλήψεις», είπαν χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «Οταν θα ενισχυθούν οι διμοιρίες, η κάθε ομάδα θα είναι πιο δυνατή και έτοιμη να αντεπεξέλθει στις επιχειρησιακές δυσκολίες της περιοχής των Εξαρχείων, όπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι αντιεξουσιαστές θα ενισχύσουν τη δράση και τις επιθέσεις τους κατά αστυνομικών και ενδεχομένως κατά αστυνομικών τμημάτων», μας λένε οι ίδιες πηγές.

Άλλο τα λόγια, άλλο οι πράξεις
Βέβαια, το κατά πόσον θα εφαρμοστούν στην πράξη όλοι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης μένει να φανεί. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της Αστυνομίας εκτός από το θέμα των Εξαρχείων, θα έχει να αντιμετωπίσει και περιστατικά εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, μετά και την απόφασή της για κατάργηση του ασύλου. Οι φόβοι για έναν «θερμό» Σεπτέμβρη στα πανεπιστήμια δεν έχει εκλείψει καθώς πολλοί φοβούνται ότι στην περίπτωση που υπάρχει απόπειρα να εισέλθει η Αστυνομία σε χώρους των ΑΕΙ, ειδικά εάν δεν υπάρχει μείζον θέμα, θα υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από φοιτητές της Αριστεράς καθώς και αντιεξουσιαστικές ομάδες.

Οι τελευταίες καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών εναντίον αστυνομικών, έρχονται ως «αντίποινα» για την εκκένωση των τεσσάρων κτιρίων στα Εξάρχεια. Προχθές, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια, κουκουλοφόροι άρπαξαν το κράνος ενός αστυνομικού ενώ πήραν και τα κλειδιά μιας υπηρεσιακής μοτοσυκλέτας ενώ έσπασαν και έναν φάρο.

Στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει ο φόβος ότι οι επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων δεν θα σταματήσουν και έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι το θέμα των Εξαρχείων είναι πιο πολυσύνθετο από ότι νόμιζαν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ