ΝΔ: Κωδικός «χαμηλοί τόνοι» - Οι συστάσεις Μητσοτάκη στους βουλευτές

ΝΔ: Κωδικός «χαμηλοί τόνοι» - Οι συστάσεις Μητσοτάκη στους βουλευτές

Με βασικό στόχο να ακουστεί η φωνή των βουλευτών – και λιγότερο των υπουργών, καθώς δεν είναι προγραμματισμένο να απαντήσουν στα ζητήματα που θα θέσουν οι βουλευτές- συνεδριάζει σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στο Divani Caravel. 

Στην «άτυπη» συνεδρίαση, που σκοπίμως δεν γίνεται στη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές να μιλήσουν πιο ελεύθερα, αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας με αιχμή το προσφυγικό, αλλά και την Προανακριτική για τη Novartis.

Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, αναμένεται να απευθύνει συστάσεις προς τους βουλευτές του να είναι πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους για το προσφυγικό, ενώ συνεχίζεται το «άδειασμα» όσων ρίχνουν λάδι στη φωτιά. 

Συντασσόμενος με την Ντόρα Μπακογιάννη που «άδειασε» προ ημερών τους βουλευτές της ΝΔ που συνέχισαν τη συζήτηση (με αφορμή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη) για το περίφημο μπάρμπεκιου με χοιρινό της οργάνωσης Ενωμένοι Μακεδόνες, αλλά και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη μίλησε για όσους ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος απηύθυνε μήνυμα από τη Βουλή ότι μεταναστευτική πολιτική «με κοψίδια και μπύρες δεν γίνεται».

«Οι γραφικότητες πρέπει κάποτε να τελειώνουν. Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπίρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος. Ακόμη, επισήμανε ότι η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης κινείται με άξονες την κοινωνική συνοχή και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, μίλησε για έκρηξη των ορών το τελευταίο εξάμηνο και για το σχέδιο της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορών ευάλωτων ομάδων στην ενδοχώρα και την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. «Είναι επείγον να λυθεί το ζήτημα. Έτσι το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός που αναμένεται να κάνει σήμερα και σχετική εισήγηση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. 

Εισηγήσεις θα γίνουν ακόμη για τη συνταγματική αναθεώρηση (Γιώργος Γεραπετρίτης), το αναπτυξιακό νομοσχέδιο (Άδωνις Γεωργιάδης), τον προϋπολογισμό (Χρήστος Σταϊκούρας), αλλά και για την Προανακριτική για τη Novartis, από τον πρόεδρο της Ιωάννη Μπούγα. 

«Δεν θα επαναληφθεί αυτό που έγινε την Πέμπτη στην Προανακριτική», τόνισε χθες στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι η επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί κατά τα προβλεπόμενα με τρόπο νόμιμο και θεσμικό, ενώ αναφερόμενος στον κ. Πολάκη είπε ότι αυτός μπορεί να εμφανισθεί οπουδήποτε εκτός της Προανακριτικής. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που την Πέμπτη είχε επιτρέψει τη συμμετοχή στους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Π./ Πολάκη, το έργο της επιτροπής θα έπασχε από συνολική ακυρότητα, συνεπώς υποχρεώθηκε να διακόψει τις εργασίες της. 

«Θα διεξαχθεί κανονικά (η επόμενη συνεδρίαση) και θα προστατευθεί η αποστολή της επιτροπής», πρόσθεσε. Ερωτηθείς για τον τρόπο που θα γίνει αυτό, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που προβλέπονται γι’ αυτούς οι οι οποίοι μπαίνουν με το ζόρι και χωρίς να είναι μέλη σε μια επιτροπή, που μάλιστα έχει καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου». Μιλώντας για την Προανακριτική ο πρόεδρος της Ιωάννης Μπούγας τόνισε στον ΣΚΑΪ 1003, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να οδηγήσει τα πράγματα σε ακρότητες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλη η ιστορία γίνεται για να μην καταθέσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής». 

Την ίδια ώρα, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο «ακυρώνει τα θετικά μέτρα που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» και «δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς», κυβερνητικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι με το νομοσχέδιο για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μειώνονται αντί να αυξάνονται οι φόροι και κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να καλύψει τη μετεκλογική του αμηχανία. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS