Ν. Χαρδαλιάς: Νέος εθνικός μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων

Ν. Χαρδαλιάς: Νέος εθνικός μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων

Η Τρίπολη θα αποτελέσει την έδρα του περιφερειακού κέντρου επιχειρήσεων Πελοποννήσου, ενός από τα 13 συνολικά κέντρα που θα δημιουργηθούν σε κάθε περιφέρεια. Αυτό ανακοινώθηκε, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά με αφορμή το νέο νόμο για την πολιτική προστασία.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, «η χώρα έχει πλέον το δικό της εθνικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων και είναι ξεκάθαρη η προτεραιότητα της κυβέρνησης για ένα θέμα που το χαρακτηρίζω ως εθνικό, δηλαδή το ζήτημα της πολιτικής προστασίας που επιβάλλει τη συνεργασία και τη συνεννόηση με όλους».

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για την πολιτική προστασία, τον οποίο ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε στους δημάρχους της περιφέρειας Πελοποννήσου, συγκροτούνται 13 περιφερειακά κέντρα επιχειρήσεων, στα πρότυπα του εθνικού κέντρου επιχειρήσεων, ώστε, όπως τόνισε, «όλοι οι φορείς αντιμετώπισης κινδύνου, δηλαδή Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις να μπορούν, κάτω από μία στέγη, να συντονίσουν πολλά διαφορετικά συμβάντα.

Η ολοκλήρωση των περιφερειακών κέντρων θα γίνει σε βάθος τριετίας και η κατασκευή τους θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, ενώ όπως επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, «ευελπιστούμε ότι θα είναι έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο του 2023».

Παράλληλα, συνέχισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, «από την πλευρά της κυβέρνησης γίνονται όλες οι διαδικασίες για να εξασφαλίσουμε το προσωπικό και τον εξοπλισμό που χρειάζονται οι ΟΤΑ, ώστε να αντεπεξέλθουν στις πολύ σημαντικές αρμοδιότητες που έχουν σε επίπεδο πρόληψης και όχι μόνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS