Μεταναστευτικό: Συλλαλητήριο των νησιωτών στο ΥΠΕΣ - Διαμαρτύρονται για την επίταξη περιοχών

Μεταναστευτικό: Συλλαλητήριο των νησιωτών στο ΥΠΕΣ - Διαμαρτύρονται για την επίταξη περιοχών

Συλλαλητήριο μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιήσουν νησιώτες προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαφωνία τους στο κυβερνητικό σχέδιο για την επίταξη χώρων προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστές δομές για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. 

Το ραντεβού των νησιωτών δίνεται το πρωί της Πέμπτης στις 10:00 στο υπουργείο Εσωτερικών με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να καλεί όσους κατάγονται από τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, αλλά μένουν στην Αθήνα να δώσουν το παρών και να διαμαρτυρηθούν για τις πρακτικές της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Με ψήφισμά τους 12 Διοικητικά Συμβούλια Λεσβιακών Συλλόγων της Αττικής στηρίζουν την σημερινή κινητοποίηση, ζητώντας την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την κατάργηση όλων των δομών στα συγκεκριμένα νησιά.

Συγκεκριμένα, το ΠΕΣΥ Βορείου Αιγαίου αποφάσισε:

Καταδίκη των πρακτικών της επίταξης
Διακοπή διαλόγου με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης μέχρι να υπάρξει ανάκληση της ΠΝΠ για την επίταξη -Την επαναβεβαίωση προηγούμενης απόφασής για την αποσυμφόρηση των νησιών και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών -Να επιμείνει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί καμία νέα δομή και να κλείσουν οι ήδη υπάρχουσες
Να ζητήσει την πραγματοποίηση σύσκεψης πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Να ζητήσει την πραγματοποίηση προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή.
-Να υπάρξει στήριξη όλων των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των δήμων
Να κινηθεί δικαστικά με όλα τα μέσα κατά της ΠΝΠ.

Μεταναστευτικό: Αναγκαία η επίταξη σύμφωνα με την κυβέρνηση
Από την πλευρά της η κυβέρνηση υπεραμύνεται της απόφασής της για επίταξη περιοχών, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι να βοηθηθούν τα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού. «Εξαντλήσαμε τον διάλογο επί δύο μήνες. Κάποια στιγμή, όμως, ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Δεν μπορεί ο διάλογος να διαιωνίζεται και να είναι άλλοθι για αδράνεια», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα των αποφάσεων αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης τόνισε σχετικά με την έκδοση της ΠΝΠ: «Δεν αιφνιδιάσαμε κανένα» και επισήμανε πως αποτελεί «ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης, καθώς συνέτρεχαν θέματα ασφαλείας για τα νησιά, αλλά και ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα». «Είναι πολιτική υποχρέωση μας απέναντι στις τοπικές κοινωνίες το κλείσιμο των ανοιχτών δομών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε την επίταξη «μονόδρομο», τονίζοντας: «Κάθε μας κίνηση γίνεται για να βοηθήσουμε τα νησιά και η μόνη πρόθεση και βούληση είναι να λύσουμε προβλήματα όχι να δημιουργήσουμε».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS