Μεταναστευτικές ροές: Εκρηξη στις αφίξεις Αφγανών το 2019

Μεταναστευτικές ροές: Εκρηξη στις αφίξεις Αφγανών το 2019

Μεγάλη αύξηση στις αφίξεις οικογενειών από το Αφγανιστάν καταγράφεται για το 2019 στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία η οποία ανέλυσε στοιχεία των ελληνικών Αρχών με αφορμή τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

 Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποιείται η κορύφωση στις αφίξεις προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών υπήρξε κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα, κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο στην Ελλάδα έφτασαν 6.586 Αφγανοί, 3.755 Σύροι και 3.069 από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Αυξήθηκαν και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν «ΤΑ ΝΕΑ», ραγδαία αύξηση υπάρχει και στους ασυνόδευτους ανηλίκους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι αφγανικής καταγωγής. Χαρακτηριστικό είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή στη χώρα βρίσκονται πάνω από 4.500 ανήλικοι, με το 93,6% να είναι αγόρια. Εκτός των προαναφερθέντων, αύξηση υπάρχει και στο ποσοστό των παιδιών που είναι κάτω των 14 ετών.

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνονται και από τον μήνα Σεπτέμβριο κατά τον οποίο αποκαλύπτεται ότι το 39% όσων έφτασαν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια ήταν Αφγανοί, το 15% ήταν Σύροι και το 9% Κογκολέζοι ενώ έχουν καταγραφεί και αφίξεις Ιρακινών και Παλαιστινίων.

Καταληκτικά, άξιο μνημόνευσης είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του 2019 έως και τα τέλη Σεπτέμβρη συνολικά στην Ελλάδα έχουν φτάσει 45.597 πρόσφυγες και μετανάστες, είτε μέσω Εβρου είτε μέσω των νησιών του Αιγαίου.
Οι αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου ανά εθνικότητα

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS