Μόρια: Δύο νεκροί από πυρκαγιές - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον καταυλισμό

Μόρια: Δύο νεκροί από πυρκαγιές - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον καταυλισμό

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο, όπου από νωρίς το απόγευμα επικρατεί σκηνικό μεγάλης έντασης, με επέμβαση της αστυνομίας λόγω επεισοδίων.

Απανθρακωμένο πτώμα μεταφέρθηκε νωρίτερα από το ΚΥΤ στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση.

Η πυροσβεστική αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερη σορό εντός του καταυλισμού, όπου δεν έχουν φθάσει ακόμα τα ΜΑΤ.

Προηγήθηκαν δύο πυρκαγιές: η πρώτη στις 16:45 σε απόσταση περίπου 400 μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, και η δεύτερη περίπου 20 λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, σε οικίσκους, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες νωρίτερα έγιναν στόχος επίθεσης με πέτρες. 

«Υπάρχουν πληροφορίες, αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα» είχε αναφέρει από νωρίς το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρεί να καταλάβει το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.

Αστυνομικές ενισχύσεις αναχωρούν για Μυτιλήνη, ενώ στο νησί σπεύδουν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, κι ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι στο ΚΥΤ της Μόριας είναι σήμερα περισσότεροι από 12.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS