Έκτακτο δελτίο καιρού:΄Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους το Σάββατο - Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

Έκτακτο δελτίο καιρού:΄Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους το Σάββατο - Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

Ένα χαμηλό βαρομετρικό που δημιουργήθηκε στη Νότια Ιταλία σήμερα, αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς την περιοχή της Ελλάδας και να προκαλέσει αλλαγή του καιρού στη χώρα μας, κυρίως το Σάββατο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Αρχικά, τις απογευματινές ώρες σήμερα οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν από νότιες διευθύνσεις και αργά το βράδυ θα ξεπεράσουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ. Ειδικότερα στη Βόρεια Κρήτη, οι ισχυροί άνεμοι θα οδηγήσουν σε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, έως και 30 βαθμούς Κελσίου τις βραδινές ώρες σήμερα. Στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στις περισσότερες περιοχές αύριο, περίπου κατά 4-5°C σε σχέση με σήμερα.

Αργά απόψε αναμένονται οι πρώτες έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα, οι οποίες μέσα στη νύχτα και το πρωί του Σαββάτου θα επεκταθούν και στις υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι υψηλός. Η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα πεδινά είναι μικρή, ενώ στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα αναμένονται χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τέλος, οι θυελλώδεις νοτιάδες θα οδηγήσουν στη μεταφορά σημαντικής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να παρατηρούνται στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στα ηπειρωτικά θα σημειώνονται κατά διαστήματα και λασποβροχές.

Τοπικές βροχές σε βόρειο Αιγαίο και ηπειρωτικά την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιαστεί από αργά το απόγευμα. 

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Άνοδος της θερμοκρασίας με 30άρια τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια αναμένεται τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. 

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS