Μάτι: Στοιχεία για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία - Διαψεύδει η Ολγα Γεροβασίλη

Μάτι: Στοιχεία για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία - Διαψεύδει η Ολγα Γεροβασίλη

Στις 23 Ιουλίου του 2020, συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια από την μαύρη επέτειο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής, η οποία κόστισε τη ζωή 102 ανθρώπων.


Λίγες ημέρες λοιπόν πριν την θλιβερή επέτειο, δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» προκαλεί «τριγμούς», αφού σύμφωνα με αυτό ο πραγματογνώμονας που ανέλαβε το πόρισμα για το Μάτι δεχόταν υποδείξεις και πιέσεις από υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη που είχε αναλάβει.

Συγκεκριμένα, ο τότε αρχηγός της πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος φέρεται να τον προέτρεψε να αποκρύψει στοιχεία και να αποδώσει την εξάπλωση της φονικής πυρκαγιάς στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση και όλα αυτά φέρεται να τα έλεγε σύμφωνα με την «Κ» ισχυριζόμενος ότι ακολουθούσε εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας.

«…θαψ’ τα μη μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν πολιτικές εντολές, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη… θα σε σκίσουμε, θες καμία δυσμενή;», φέρεται να είπε στον πραγματογνώμονα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ματθαιόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα. «Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη», είπε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των οικογενειών των θυμάτων Αντώνη Φούσα, ο πραγματογνώμονας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη πριν από περίπου ένα χρόνο για τις απειλές που έχει δεχτεί: «Υπήρξαν απειλές σοβαρές και για αυτό έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη και έχει επιμεληθεί η δικαιοσύνη. Είχε δεχτεί απειλές σχετικά με το καθήκον, απειλές είχαν σχέση με την πραγματογνωμοσύνη και με τα αίτια της πυρκαγιάς και τους υπευθύνους και της μεγάλης καταστροφής».

Η απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη
Η Ολγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε τα εξής αναφορικά με δημοσίευμα της «Κ»: «Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον.

Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ