Θρίλερ: Πλοίο μεταφέρει όπλα στη Λιβύη συνοδεία τουρκικών πολεμικών -Από κοντά η φρεγάτα «Σπέτσαι»

Θρίλερ: Πλοίο μεταφέρει όπλα στη Λιβύη συνοδεία τουρκικών πολεμικών -Από κοντά η φρεγάτα «Σπέτσαι»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα κανονικό θρίλερ, στα ανοιχτά της Λιβύης, με πρωταγωνιστές εμπορικό πλοίο με σημαία Τανζανίας και τρεις τουρκικές φρεγάτες που το συνοδεύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida, το φορτηγό πλοίο Cirkin κινείται νοτιοδυτικά της Κρήτης, με κατεύθυνση προς τη Λιβύη. Η διοίκηση ευρωπαϊκής επιχείρησης «IRINI» που έχει αποστολή την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη έκρινε ότι το πλοίο μπορεί να μεταφέρει παράνομο οπλισμό και έτσι δόθηκε διαταγή για απονήωση ελικοπτέρου από τη φρεγάτα «Σπέτσαι» που μετέχει στην επιχείρηση να ελέγξει το πλοίο. Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του εμπορικού πλοίου ωστόσο δεν απάντησαν στις εκκλήσεις του ελικοπτέρου για έλεγχο ενώ λίγο αργότερα ένα από τα τρία τουρκικά πλοία απάντησε ότι το πλοίο τελεί υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Τελικά, το ελικόπτερο μετά από εντολή της ευρωπαϊκής διοίκησης της επιχείρησης επέστρεψε στην ελληνική φρεγάτα. Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις της IRINI συνεχίζουν να παρακολουθούν τα τουρκικά πλοία.

Πηγές του υπουργείου Αμυνας ανέφεραν ότι είναι πρόβλημα της Ευρώπης η παρεμπόδιση Ελληνικού ελικοπτέρου της φρεγάτας «Σπέτσαι» να προχωρήσει σε νηοψία ύποπτου για μεταφορά όπλων πλοίου στο πλαίσιο της επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ, αφού το ελικόπτερο δέχτηκε σήμα από Τουρκικές φρεγάτες να αποχωρήσει.

Ας σημειωθεί ότι παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της Διάσκεψης του Βερολίνου για εμπάργκο όπλων στις εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη, η Τουρκία εξακολουθεί να τροφοδοτεί με όπλα την πλευρά του Σάρατζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται μέσω των social media η Τουρκία προσπαθεί να ενισχύσει την επιχείρηση του στρατού της κυβέρνησης της Τρίπολης για την κατάληψη της Σύρτης, που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Χάφταρ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS