Προς εξιχνίαση η κλοπή από τη ναυτική βάση της Λέρου - Η μαρτυρία για τον αποθηκάριο και τους δύο ΟΥΚάδες

Προς εξιχνίαση η κλοπή από τη ναυτική βάση της Λέρου - Η μαρτυρία για τον αποθηκάριο και τους δύο ΟΥΚάδες

Η υπόθεση με το κλεμμένο πολεμικό υλικό από τη Λέρο συνεχίζει να απασχολεί τις αρμόδιες αρχές με τις έρευνες να συνεχίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες να βρίσκονται πολύ κοντά στο τέλος τους και στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Χθες, Πέμπτη, υπήρχαν πληροφορίες που φέρουν τον έναν από τους υπόπτους να έχει ομολογήσει, κάτι που δεν έχει σχολιαστεί από το ΓΕΝ. Προσπαθούν με αυτό τον τρόπο, σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική, να ερευνήσουν κάτω από απόλυτη μυστικότητα την υπόθεση, κρατώντας χαμηλούς τόνους. Ωστόσο, έχουν βγει στην επιφάνεια πληροφορίες για ομολογία του αποθηκάριου, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει και λεπτομέρειες για τους τρεις υπόπτους που είναι στο στόχαστρο των Αρχών.

Λέρος: Πρώην αποθηκάριος και ΟΥΚαδες με μαύρες σακούλες οι ύποπτοι

Οπως φέρεται να έχει πει στις Αρχές, ο προκάτοχός του, τού ζήτησε τον περασμένο Οκτώβριο τα κλειδιά από την αποθήκη, γιατί ήθελε να αφήσει κάποια υλικά, μαζί με δύο ΟΥΚαδες (που έχουν αποστρατευθεί πλέον) που κρατούσαν μαύρες σακούλες. Εμπαιναν και έβγαιναν με αυτές, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν είχαν κάτι μέσα όταν αποχωρούσαν. Ακόμη, ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για τα χρονικά διαστήματα που έχει γίνει η κλοπή, καθώς όπως όλα δείχνουν, αυτή έγινε σταδιακά, αφού ήταν αδύνατον να μεταφέρουν όλον τον οπλισμό μονομιάς, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Οταν ρωτήθηκε ο αποθηκάριος γιατί του έδωσε τα κλειδιά, φέρεται να είπε πως τον εμπιστευόταν.

Οι Αρχές θα συνεχίσουν να ανακρίνουν αυτούς που θεωρούν υπόπτους, καθώς θέλουν να δουν αν ταιριάζουν και οι ημερομηνίες που δίνουν στις καταθέσεις τους, κάτι που φαίνεται πως ακόμη έχουν τις αμφιβολίες τους. Παράλληλα, θέλουν να ελέγξουν αν επιβεβαιώνονται τα στοιχεία που έχουν από τις καταθέσεις, σχετικά με την καταγραφή και την απογραφή του οπλισμού, στους τελευταίους μήνες. Αυτό στο οποίο ελπίζουν, είναι να υπάρξει κι άλλη κατάθεση που θα επιβεβαιώνει αυτά που είπε ο αποθηκάριος για τον προκάτοχό του, που με την σειρά του, αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Λέρος: Τι άρπαξαν από τις αποθήκες

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα News24/7, ο ακριβής αριθμός που λείπει από τις αποθήκες, είναι ο εξής:

* 6 οπλοβομβίδες
* 22 χειροβομβίδες
* 2 ρουκετοβόλα
* 30 μέτρα βραδύκαστο φυτίλι
* Ένας αριθμός καπνογόνων
* 2 νάρκες

Λέρος: Βοήθησε η άρση απορρήτου των κινητών

Η Βάση παραμένει σε «καραντίνα» έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση, με τους δύο αποθηκάριους και τους δύο ΟΥΚαδες να δείχνουν πως έχουν «κλειδώσει» ως οι ύποπτοι για την υπόθεση των πυρομαχικών. Ενα άλλο στοιχείο που φαίνεται να έχει βοηθήσει τις Αρχές, είναι η άρση απορρήτου των κινητών, η οποία μείωσε τον αριθμό των υπόπτων από τους 10 που ήταν αρχικά στη λίστα. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΣΚΑΪ, οι Αρχές τους έχουν δει τους τρεις υπόπτους και στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, να μπαίνουν μέσα στην αποθήκη.

Χαμηλοί τόνοι από το ΓΕΝ για τη Λέρο

Το ΓΕΝ ωστόσο κρατάει χαμηλούς τόνους, αναφέροντας χθες σε ανακοίνωσή του πως οι έρευνες συνεχίζονται. Παράλληλα, με άλλη ανακοίνωσή του είχε διαψεύσει πως είχαν κλαπεί 140 νάρκες, όπως είχε διαρρεύσει.

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ