Κορωνοϊός: Τα εισαγόμενα κρούσματα συντηρούν την ανησυχία

Κορωνοϊός: Τα εισαγόμενα κρούσματα συντηρούν την ανησυχία

Στα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες στις πύλες εισόδου της χώρας έχουν στραμμένη την προσοχή τους οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει νέες προειδοποιήσεις προς τους ταξιδιώτες, κρούωντας «καμπανάκι» για επιτάχυνση της πανδημίας σε περιοχές της υφηλίου.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, στη χώρα μας καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Άλλα τρία κρούσματα ήταν εισαγόμενα και προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο, ενώ τρία εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τέσσερα στην Αττική, ένα στην Λάρισα, ένα στην Καστοριάς και ένα στην Καρδίτσα. Οι νεκροί στη χώρα μας λόγω της πανδημίας ανέρχονται σε 193, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 3.589.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχε ανακοινωθεί πως 36 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα. Είκοσι από τα κρούσματα αυτά ήταν άτομα προερχόμενα από τη Σερβία, ενώ τα υπόλοιπα 16 κάτοικοι άλλων χωρών.

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται καθώς η χώρα διανύει την δεύτερη εβδομάδα του «ανοίγματος» του τουρισμού. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινή του συνέντευξη. «Η άσκηση του πώς ανοίγουμε τη χώρα στον τουρισμό είναι μία εξαιρετικά σύνθετη και περίπλοκη άσκηση ως προς την υλοποίησή της. Και νομίζω ότι αν κάτι αποδείξαμε στους εαυτούς μας αυτούς τους 12 μήνες είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε εις πέρας, ως κράτος τέτοιες δύσκολες ασκήσεις και να το κάνουμε με τρόπο οργανωμένο στηριζόμενοι στα δεδομένα τα οποία έχουμε» ανέφερε.

Επισήμανε παράλληλα πως αν χρειαστεί «προφανώς και θα κλείσουμε πάλι τις πύλες εισόδου προς συγκεκριμένες χώρες, εάν δούμε μία έξαρση των επιδημιολογικών δεδομένων, όχι μόνο στη χώρα, γιατί εμείς βλέπουμε τα στοιχεία των χωρών, αλλά έχουμε και τα ειδικά μας στοιχεία, με βάση έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών που έρχονται από αυτές τις χώρες, άρα έχουμε αρκετά μεγάλα δείγματα για να μπορούμε να καταλήγουμε σε τέτοια συμπεράσματα».

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε χθες ότι η πανδημία «επιταχύνεται», σημειώνοντας πως στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε καταγράφηκαν 400.000 νέα κρούσματα. «Αν και ο αριθμός των θανάτων μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί σε διεθνές επίπεδο, στην πραγματικότητα, ορισμένες χώρες έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση του αριθμού των θανάτων, ωστόσο σε άλλες χώρες, οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται», είπε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ