Κορωνοϊός: 6η μέρα με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, μεγάλη ανησυχία -Αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 6η μέρα με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, μεγάλη ανησυχία -Αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι

Το όριο των 200 κρουσμάτων κορωνοϊού σε ένα 24ωρο ξεπέρασε χθες για πρώτη φορά η χώρα.

Παρά τα συνεχή «καμπανάκια» από κυβέρνηση και επιδημιολόγους, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Αντιθέτως, τα 203 κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες αποτελούν θλιβερό ρεκόρ για την χώρα, με την κυβέρνηση να είναι σε συναγερμό. Μάλιστα, σήμερα στις 11 το πρωί, θα γίνει τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ώστε να συζητηθεί με τους επικεφαλής της Υγείας η εξέλιξη της πανδημίας, που πλέον παίρνει πολύ ανησυχητικές διαστάσεις.

H κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μία κλιμάκωση των μέτρων εν όψει Δεκαπενταύγουστου, αποκλείοντας ωστόσο, όπως έχουν τονίσει τα κυβερνητικά στελέχη, το ενδεχόμενο ολικού lockdown. Μετά τα 203 κρούσματα χθες, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα επιπρόσθετα μέτρα, κάτι για το οποίο προϊδέασε χθες ο Στέλιος Πέτσας.

«Εδώ και εβδομάδες χτυπούμε καμπάνα κινδύνου. Τώρα είναι ανάγκη να χτυπήσει ακόμη πιο δυνατά. Αυτό το στόχο είχε και η έκτακτη παρέμβαση του κ. Τσιόδρα. Τα κρούσματα, άλλωστε, αυξάνονται όχι τόσο εξαιτίας των εισαγομένων από το εξωτερικό, όσο, κυρίως, λόγω της χαλάρωσης στο εσωτερικό. Ο εχθρός λέγεται εφησυχασμός» είπε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Ένα σενάριο που τόνιζαν οι λοιμοξιωλόγοι πως δεν θέλουν να δουν, είναι να αυξάνονται οι ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ. Δυστυχώς ο φόβος τους φαίνεται να επαληθεύεται προς το παρόν, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ παρατηρείται άνοδος το τελευταίο διάστημα.

Το τελευταίο 24ωρο από 14, αυξήθηκαν σε 22, γεγονός που θορύβησε αρκετά τους επιδημιολόγους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι νοσηλευόμενοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν 13 στις 2 Αυγούστου, έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου. Οι διασωληνωμένοι ήταν 12 χθες 2 Αυγούστου, έναντι 8 στις 2 Ιουλίου, 11 στις 2 Ιουνίου, 37 στις 2 Μαΐου και 92 στις 2 Απριλίου.

Κορωνοϊός: Εφιαλτικό σενάριο για 700 κρούσματα ανά ημέρα

Εν όψει Δεκαπενταύγουστου, η αγωνία των ειδικών είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς αυτή την εβδομάδα φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει με την θρησκευτική εορτή και το ενδεχόμενο συνωστισμών σε ναούς.

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό 20 περιοχές στη χώρα - Πιθανά νέα μέτρα για τον Δεκαπενταύγουστο ΕΛΛΑΔΑ 07|08|2020 | 14:18 Με τους ρυθμούς που αυξάνονται τα κρούσματα, οι επιδημιολόγοι, αλλά και ερευνητές, κάνουν εφιαλτικά σενάρια και προειδοποιούν πως πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι πως η ερευνητική ομάδα HERACLES και το ΑΠΘ, προβλέπουν πως «αν δεν διακοπεί η πορεία εξάπλωσης του ιού τώρα θα ξεπεράσουμε τα 700 κρούσματα την ημέρα μέχρι το τέλος του 2020». Τονίζουν δε, στην έρευνά τους, πως για να ανακοπεί η πανδημία, πρέπει να γίνουν τα εξής: Κοινωνική απόσταση και μάσκα παντού, τηλεργασία άμεσα και τοπικό lockdown στην Κεντρική Μακεδονία!».

Ωστόσο, λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση δεν θέλουν να σκέφτονται καν το ενδεχόμενο καθολικού lockdown.

Τοπικό lockdown στον Αμπελώνα

Τα τοπικά lockdown ωστόσο συνεχίζονται. Μετά τον Πόρο, περιοριστικά μέτρα είναι από σήμερα σε ισχύ στον Αμπελώνα Λάρισας, μετά τα 8 κρούσματα που βρέθηκαν στην περιοχή. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν, είναι τα εξής:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.  Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.  Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.  Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.  Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.  Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).  Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 10-08-2020 έως και 20-8-2020 και ώρα 06.00». 50 κρούσματα σε εργοστάσιο στην Χαλκιδική

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS