Κορωνοϊός: Νέα μέτρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Το γιατί δεν τηρούμε τρία απλά πράγματα, απόσταση, μάσκα, πλύσιμο χεριών, δυστυχώς θα το αναλύσουν οι κοινωνιολόγοι, λένε - και σηκώνουν τα χέρια ψηλά - οι επιδημιολόγοι

Βέβαιη θεωρούν τα μέλη της επιτροπής των επιδημιολόγων τη λήψη των νέων μέτρων πριν τον Δεκαπενταύγουστο, όσο καταγράφουν με ανησυχία τη αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων, μέρα με την ημέρα.

Οι επιδημιολόγοι επιμένουν ότι δεν βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημικής κρίσης, το οποίο θα περιλαμβάνει αυξημένες εισαγωγές στη ΜΕΘ, αύξηση των διασωληνώσεων και αύξηση των θανάτων.

Δυστυχώς όμως, αποδέχονται ότι μπήκαμε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, στην οποία πρέπει να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για να ελεγχθεί ο κορωνοϊός, μέσα στον Αύγουστο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προκειμένου ο κορωνοϊός να μη ξεφύγει στην έναρξη της νέας χρονιάς, όπου τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία και οι ενήλικες στις δουλειές τους, μελετώνται όλα, πλην του γενικού lock down.

Στο τραπέζι είναι η περαιτέρω μείωση των καλεσμένων σε γάμους και εκδηλώσεις από 100 σε 50 άτομα, η απαγόρευση των λιτανειών τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και κάθε άλλο δυνατό μέτρο για την μείωση της γεωγραφικής διασποράς και των εστιών υπερμετάδοσης που δυστυχώς είναι πλέον πραγματικότητα, αλλά και τη μείωση του δείκτης R0, που δείχνει πόσα άτομα μολύνονται από έναν ασθενή, ο οποίος πριν δύο εβδομάδες καταγραφόταν στο 0,4 και τώρα είναι στο 1 με αυξητική τάση.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία των επιδημιολόγων και έχει μεταφερθεί στις συσκέψεις με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης:

Για το γεγονός ότι ο κορωνοϊός «κτύπησε» νοσοκομείο, δομή προσφύγων, στρατόπεδο. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία επίσης για το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών μειώνεται συνεχώς, που σημαίνει πως ασθενούν και οι νέοι και όχι μόνο οι Τρίτη ηλικία και οι ευπαθείς ομάδες.
Για το γεγονός ότι ο μεγάλος αριθμός πολιτών συνεχίζουν να μην τηρούν τρία απλά πράγματα, την απόσταση, τη μάσκα και το πλύσιμο των χεριών που σε κανονικές συνθήκες θα επαρκούσαν για την προστασία του πληθυσμού.
Για το γεγονός ότι η αύξηση των ελέγχων και των προστίμων δεν έχει καταγράψει – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – αλλαγή συμπεριφοράς της πλειοψηφίας.
Για το γεγονός ότι η αύξηση που καταγράφεται αυτές τις ημέρες, δεν αποδίδεται στην έλευση τουριστών, η οποία μπορεί να μην είναι μεγάλη, αλλά την επίδρασή της θα τη δούμε τις επόμενες ημέρες.
Τέλος, για το γεγονός ότι θεωρίες συνομωσίας, θεωρίες που συνδέουν τα μέτρα προστασίας με δήθεν παγκόσμιο σχέδιο κάποιων ισχυρών ή με δήθεν σχέδιο της κυβέρνησης για έλεγχο αντιδράσεων κλπ, αποκτούν έδαφος, με αποτέλεσμα τη διασπορά του κινδύνου. Το γιατί δεν τηρούμε τρία απλά πράγματα, απόσταση, μάσκα, πλύσιμο χεριών, δυστυχώς θα το αναλύσουν οι κοινωνιολόγοι, λένε - και σηκώνουν τα χέρια ψηλά - οι επιδημιολόγοι.

Αν τα κρούσματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα δεν ξεκινήσουν να μειώνονται, το σήμα που δίνεται είναι ότι θα ληφθεί όποιο μέτρο προταθεί από τους επιδημιολόγους, πριν τον Δεκαπενταύγουστο με ισχύ τουλάχιστον ως το τέλος του Αυγούστου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ