Κορωνοϊός: Πώς γίνονται τα κατ’ οίκον τεστ -Βήμα βήμα η διαδικασία και τα μέτρα προστασίας

Κορωνοϊός: Πώς γίνονται τα κατ’ οίκον τεστ -Βήμα βήμα η διαδικασία και τα μέτρα προστασίας

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού ρίχθηκαν από σήμερα Κινητές Μονάδες Υγείας οι οποίες πραγματοποιούν κατ' οίκον ελέγχους σε πιθανά κρούσματα του ιού, σε με προσπάθεια να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου στη χώρα.

Από νωρίς το πρωί υπάλληλοι ιδιωτικού μικροβιολογικού εργαστηρίου αναφοράς Παστέρ έφταναν σε σπίτια ύποπτων κρουσμάτων για δειγματοληψίες, φορώντας την ειδική στολή και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

koronoios test 8 4 20

Εικόνες από τις κατ' οίκον δειγματοληψίες για τον κορωνοϊό
Αποστολή των Κινητών Ομάδων είναι οι κατ' οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα-πιθανά κρούσματα κορωνοϊού Covid-19, διαδικασία η οποία από τους ειδικούς χαρακτηρίζεται «κλειδί» για την αποφυγή διάδοσης του ιού στην επόμενη φάση, όταν δηλαδή αρχίσουν να αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα.
kat oikon 8 4 20 0Σημειώνεται ότι εκτός από την ενεργοποίηση αυτών των 500 Κινητών Ομάδων, με προσωπικό που θα προσληφθεί με τρίμηνες συμβάσεις και δυνατότητα παράτασης για άλλο ένα τρίμηνο, θα ενισχυθεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ με 100 άτομα, συνθέτοντας έτσι ένα πλαίσιο άμεσης δράσης.
test koronoios 8 4 20

Πώς γίνεται η δειγματοληψία
Η λήψη γενετικού υλικού γίνεται με πλαστικό στυλεό με άκρο, κατά προτίμηση από πολυεστέρα ή dacron, και εφόσον αυτός δεν είναι διαθέσιμος, με πλαστικό βαμβακοφόρο στυλεό. Το επίχρισμα λαμβάνεται με τη βοήθεια γλωσσοπιέστρου από το ανώτερο ή το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα, κυρίως από τις ρινικές κοιλότητες ή τον φάρυγγα. Μετά τη δειγματοληψία ο στυλεός τοποθετείται σε ειδικό σωληνάριο το οποίο σφραγίζεται και πάνω του τοποθετείται ετικέτα με τα στοιχεία του ασθενούς. Εν συνεχεία αποστέλλεται προς έλεγχο στο εργαστήριο.

Τα αποτελέσματα του τεστ
Ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση. Στην καλύτερη περίπτωση το αποτέλεσμα μπορεί να βγει σε 5-6 ώρες, ενώ δεν αποκλείεται να υπερβεί και τις 7 ώρες.

 





googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS