Κορωνοϊός: Δέκα νέα κρούσματα, ένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Δέκα νέα κρούσματα, ένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκαν από τον κ. Τσιόδρα 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.770, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 610 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 156. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 116.233 κλινικά δείγματα.

Τσιόδρας: Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί ούτε με το εμβόλιο

Επειτα από την καθιερωμένη ενημέρωσή του, ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στην χθεσινή δήλωση από τον ΠΟΥ ότι ο κορωνοϊός ίσως δεν φύγει ποτέ από την κοινωνία μας. «Οταν ένας ιός εμφανίζεται για πρώτη φορά και δεν υπάρχει ανοσία στην πολιτεία, ούτε εμβόλιο για να τον πολεμήσει είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς για πόσο καιρό θα επιβιώσει. Εξακολουθεί να υπάρχει πάντα η ανάγκη περιορισμού του.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να τον περιορίσει δεν σημαίνει πως τον εξαφανίσαμε. Ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει. Ισως ακόμα και αν υπάρξει εμβόλιο. Το ίδιο συμβαίνει με τον ιό της γρίπης και αυτόν της ιλαράς που συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό οφείλεται είτε σε υγειονομικές ελλείψεις σε χώρες, είτε σε διάφορα fake news κατά του εμβολιασμού».

Χορήγηση πλάσματος με αντισώματα σε Ελληνες νοσούντες

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό βήμα στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έγινε σε σοβαρά νοσούντες ασθενείς από Covid-19 η χορήγηση πλάσματος με αντισώματα.

Συγκεκριμένα, χορηγήθηκε πλάσμα με αντισώματα σε δύο ασθενείς με κορωνοϊό σε Αττικόν και Ευαγγελισμό. Συνολικά θα λάβουν τρεις δόσεις, μία κάθε μέρα. Τα αποτελέσματα στην πορεία της υγείας των ασθενών αυτών με κορωνοϊό θα είναι γνωστά σε 15 ημέρες. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επιλογής κατάλληλων δοτών που έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό και έχουν αρκετά αντισώματα, έτσι ώστε οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι στο μέλλον να λάβουν θεραπεία με πλάσμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ