Κορωνοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα μέτρα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και χώρους συνάθροισης κοινού

Κορωνοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα μέτρα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και χώρους συνάθροισης κοινού

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας με στόχο την αποτροπή ενός δεύετρου κύματος κοροναϊού, μετά και την ανησυχία που έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση με τους αναλυτικούς κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού COVID-19.

Οι διοικήσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κοροναϊού, οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων κατά την προσέλευση των καταναλωτών, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση.

Δείτε αναλυτικά τα νέα μέτρα

Σαρωτικοί έλεγχοι και συλλήψεις στα νησιά

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη, για την αποφυγή μετάδοσης του κοροναϊού, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις.

Ειδικότερα, στην Πάρο πραγματοποιήθηκαν 6 έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα και οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο για 15 ημέρες σε κέντρο, στο οποίο υπήρχαν περισσότεροι θαμώνες από τους προβλεπόμενους βάσει των τ.μ του καταστήματος, ενώ επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Επίσης, έγιναν 5 συλλήψεις για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.

Στη Μύκονο συνελήφθη ενοικιαστής βίλας ιταλικής υπηκοότητας, που έκανε πάρτι, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 9 μπιτς μπαρ και 17 καταστήματα στο κέντρο. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν δυο άτομα από τα μπιτς μπαρ, καθώς δεν είχαν άδεια για ξαπλώστρες και άλλα έξι άτομα από τα καταστήματα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση και ωράριο μουσικής.

Στη Σαντορίνη, σε ελέγχους σε 7 κέντρα συνελήφθησαν 3 άτομα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.

 

Σφραγίστηκαν μπαρ

Επίσης χθες, έγινε γνωστό ότι σφραγίστηκαν δύο μπαρ στη Χαλκιδική έπειτα από ελέγχους της αστυνομίας, κατά τις οποίους διαπιστώθηκαν παραβάσεις των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική τα δυο μπαρ σφραγίστηκαν για 15 ημέρες, αφού κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες ήταν υπεράριθμοι και υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Tα ξημερώματα της Κυριακής «σφραγίστηκε» και μπαρ της Κύμης εξαιτίας του συνωστισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Evima, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής και μετά από καταγγελία ότι στα μπαρ της παραλίας της Κύμης υπάρχει συνωστισμός η αστυνομία προχώρησε στο «σφράγισμα» ενός μπαρ για 15 ημέρες για συνωστισμό. Επιπλέον, επιβλήθηκε και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως το απόγευμα της Παρασκευής, με έκτακτη ενημέρωση, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού του κοροναϊού, με σημαντικότερο την καθολική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

 

Συναγερμός στον Ελληνικό Στρατό λόγω κρουσμάτων

Θετικοί στον κοροναϊό διαγνώστηκαν τρεις στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού και ένα στέλεχος, την ώρα που στις υγειονομικές Αρχές της χώρας έχει σημάνει συναγερμός μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές τα τέσσερα κρούσματα εντοπίζονται στο στρατόπεδο του Στεφανοβικείου και πρόκειται για 3 οπλίτες και ένα στέλεχος της μονάδας.

Η κατάσταση της υγείας τους είναι πολύ καλή και μέχρι στιγμής δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας ενώ παρακολουθούνται στενά από τους ιατρούς και βρίσκονται σε καραντίνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν την Πέμπτη βρέθηκε θετικός ο πρώτος στρατιώτης, ο οποίος έκανε τεστ μετά από έντονο βήχα ημερών και μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο και 24 ώρες μετά, υποβλήθηκαν όλοι οι στρατιώτες σε τεστ κοροναϊού.

Έτσι προέκυψαν τα τρία νέα κρούσματα, που αφορούν σε ασυμπτωματικούς στρατιώτες.

Και οι τρεις, που είναι ηλικίας από 25 έως 29 ετών, θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

 

Και δεύτερο κρούσμα στη Σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή

Την ίδια ώρα και δεύτερος ασθενής με κοροναϊό εντοπίστηκε στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, μετά τους ελέγχους που έγιναν συνεπεία του πρώτου κρούσματος που είχε εντοπιστεί σε εκπαιδευόμενο συνοριοφύλακα.

Σύμφωνα με το xronos.gr ο δεύτερος ασθενής ανήκει στον κύκλο των επαφών του πρώτου. Ο φορέας του δεύτερου κρούσματος προς το παρόν βρίσκεται σε απομόνωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Κομοτηνή.

Αν διαπιστωθεί επιδείνωση της κατάστασης του, θα μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Υπενθυμίζεται ότι στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής εκπαιδεύονται αυτή την περίοδο 534 συνοριοφύλακες (άνδρες και γυναίκες) που κατάγονται και θα υπηρετήσουν στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου.

 

«Σαφάρι» στα λιμάνια


Εδώ και λίγες ώρες, το Λιμενικό Σώμα έχει αυξήσει τους ελέγχους και στα λιμάνια της χώρας, για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα, σημειώνουν από το λιμενικό. Ήδη από χθες το πρωί, έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να μένουν μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS