Κορωνοϊός: 13 νεκροί στην Ελλάδα -«Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία μας, δεν θέλουμε εκατόμβες νεκρών»

Κορωνοϊός: 13 νεκροί στην Ελλάδα -«Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία μας, δεν θέλουμε εκατόμβες νεκρών»

Κρίσιμες ημέρες και εβδομάδες για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ηδη η χώρα μας μετρά 13 νεκρούς από τον φονικό ιό, ενώ μετά την τελευταία ενημέρωση χθες το απόγευμα τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 530. Και πλέον είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να παραμείνουν όλοι οι πολίτες στα σπίτια τους και οι μετακινήσεις τους να είναι οι απαραίτητες, με απαγόρευση συναθροίσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαίωσε χθες ότι ο μέσος όρος ηλικίας των θανάτων είναι τα 76 έτη, ενώ από τα 530 κρούσματα, 98 είναι απροσδιόριστης πηγής, 100 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 18 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Επίσης, 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Από τους 13 νεκρούς στην χώρα μας, οι 12 είχαν σοβαρά νοσήματα, ενώ μόνο μία από τους ήταν γυναίκα. Μέχρι χθες πάντως συνολικά 8.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί για τον κορωνοϊό.

Ο έντονα φορτισμένος χθες Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε ξεκάθαρα για έναν «ύπουλο εχθρό» που όχι μόνο δεν σέβεται ηλικίες και σύνορα, αλλά δεν σέβεται και αυτούς που δεν τον υπολογίζουν. Και πρόσθεσε: «Τα νοσοκομεία μας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως χώρους ιερούς, ως γιατρούς της ζωής και όχι του θανάτου, καθώς δίνουν μια σκληρή μάχη. «Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία μας, δεν θέλουμε εκατόμβες», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων. «H επιδημία θα αυξηθεί ωστόσο ελπίζουμε να μην βγούμε εκτός των προβλέψεών μας».

Κορωνοϊός: Ανοιχτό για απαγόρευση κυκλοφορίας

Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο θα κριθεί αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τις μετακινήσεις, αρκετοί ήταν εκείνοι που και χθες συνωστίστηκαν σε παραλίες σε Βάρκιζα, Ραφήνα και Καβούρι. Παράλληλα, χθες παρατηρήθηκε και μετακίνηση Θεσσαλονικέων προς τη Χαλκιδική.

Για αυτό δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας. «Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει το μέτρο του πλήρους αποκλεισμού της κυκλοφορίας. Δίνουμε συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε. Βασική προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όποιο μέτρο βοηθά σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το πάρουμε» δήλωσε χθες για το ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ