ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός-Την πορεία του ιού στην Ελλάδα για τις επόμενες 6 ημέρες προβλέπει γερμανικό ινστιτούτο

Την εξάπλωση του κοροναϊού για κάθε χώρα προβλέπει ειδική εφαρμογή που έφτιαξε γερμανικό ινστιτούτο. Συγκεκριμένα πρόκειται γι  το  Ινστιτούτο Robert Koch και το μοντέλο προβλέπει την εξέλιξη της πορείας των κρουσμάτων, ενσωματώνοντας την επίδραση των αλλαγών στη συμπεριφορά του πληθυσμού ανάλογα με τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις ανά περίπτωση.

Οι Γερμανοί επιστήμονες σημειώνουν ότι τα συνήθη επιδημιολογικά μοντέλα δεν μπορούν να αποτυπώσουν την επίδραση των συγκεκριμένων μέτρων στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας και υπογραμμίζουν ότι χωρίς μέτρα θα είχε ήδη καταγραφεί εκθετική αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 


Η πρόγνωση για την Ελλάδα

Το γράφημα για την περίπτωση της Ελλάδας δείχνει ήπια αύξηση κρουσμάτων εντός έξι ημερών.

YN 2020 03 24 17.05.47

Σύμφωνα με το μοντέλο του γερμανικού ινστιτούτο, το οποίο παρουσιάζει μια μικρή καθυστέρηση στην ενσωμάτωση των κρουσμάτων, στην Ελλάδα προβλέπεται μικρή αύξηση εντός εξαημέρου.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη στην Ελλάδα θα καταγραφούν 787 κρούσματα την Τετάρτη 25/3, 848 κρούσματα την Πέμπτη 26/3, τα 913 την Παρασκευή 27/3, τα 947 το Σάββατο 28/3.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS