Κορωνοϊός: Σε συναγερμό η περιφέρεια Ηπείρου – Δύο κρούσματα στη Θεσπρωτία

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό η περιφέρεια Ηπείρου – Δύο κρούσματα στη Θεσπρωτία

Δύο θετικά κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Αρχικά επιβεβαιώθηκε θετική στον ιό 52χρονη από την Παραμυθιά η οποία είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας. Από σήμερα το πρωϊ αρχίζει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της, ενώ τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα για προληπτικούς λόγους το ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό που ήλθε σε άμεση επαφή μαζί της κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου ανακοίνωσε ότι επίσης θετική-αλλά ασυμπτωματική- μέχρι στιγμής έχει βρεθεί η 59χρονη αδελφή της, η οποία τη συνόδευε και διέμενε μαζί της. Οι δύο αδελφές έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Επιπλέον σε προληπτική, προσωρινή, καραντίνα τέθηκε το ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών, μετά τον εντοπισμό του θετικού κρούσματος.

Με τον συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ινχηλάτηση των επαφών τους συνεχίζεται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Ήδη έχουν ληφθεί άλλα έξι δείγματα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον και τον περίγυρο των δύο αδελφών και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ