Κοροναϊός: Κρίσιμες οι εβδομάδες που έρχονται - Ο απολογισμός θα δείξει το «μέλλον» των μέτρων

Κοροναϊός: Κρίσιμες οι εβδομάδες που έρχονται - Ο απολογισμός θα δείξει το «μέλλον» των μέτρων

Αν και ήταν το απολύτως λογικό, πλέον θα πρέπει να θεωρείται και σίγουρο πως η απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε εφαρμογή την Δευτέρα 23η Μαρτίου θα πάρει παράταση και μετά τις 6 Απριλίου, ημερομηνία που είχε αρχικά ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως λήξη των μέτρων.

Αυτό τονίζουν τόσο τα κυβερνητικά στελέχη, όσο και οι επιστήμονες, αφού άπαντες υπογραμμίζουν ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, καθώς και ότι «η πορεία του κοροναϊού τις επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστική».

Κικίλιας: Στις 15 Απριλίου ο πρώτος απολογισμός των μέτρων

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι στις 15 Απριλίου θα γίνει ο πρώτος… απολογισμός.

Ερωτηθείς για το σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, ότι ορόσημο για τα μέτρα είναι η 10η Μαΐου, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «στις 15 Απριλίου θα δούμε αν αυτά τα μέτρα έχουν αποδώσει και μετά θα δούμε τι θα ακολουθήσει».

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε «ευχαριστώ τους συμπολίτες μας για την πειθαρχία που δείχνουν. Ό,τι πρότειναν οι ειδικοί επιστήμονες, το υιοθέτησε πρώτος ο Πρωθυπουργός πολύ πριν από άλλες χώρες. Περάσαμε έναν δύσκολο μήνα με την ανησυχία πώς θα εξελιχθεί η καμπύλη του ιού. Ναι μεν επεκτείνεται η νόσος, αλλά σε βαθμό που μπορεί να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας. Ο Απρίλιος είναι πολύ κρίσιμος γιατί τώρα θα δούμε πώς θα λειτουργήσουν τα μέτρα. Κανείς δεν θέλει να δει εικόνες Ιταλίας».

«Είναι πολύ σημαντικό να μην χαλαρώσει κανείς. Είναι πολύ εύκολο από συγκεκριμένα αποτελέσματα να πάμε σε σενάρια καταστροφής. Κάθε κίνηση που κάνουμε, μπορεί να βάλει σε κίνδυνο εμάς, τους συνανθρώπους μας και τη χώρα» κατέληξε.

Σταϊκούρας: Διευρύνονται οι ΚΑΔ – Εχουμε ολιστικό σχέδιο

Την ίδια ώρα στο πεδίο της οικονομίας ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA , προανήγγειλε τη διεύρυνση των ΚΑΔ που θα ενισχυθούν λόγω του πλήγματος που έχουν δεχθεί επαγγελματικές ομάδες εξαιτίας του κοροναϊού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ολιστικό σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομίας και πως επίκειται σχετικές ανακοινώσεις.

Ολιστικό σχέδιο

«Υπάρχει πακέτο στήριξης πράγμα το οποίο φαίνεται από το γεγονός ότι το δημοσιονομικό πακέτο υπερβαίνει το μέσο ευρωπαϊκό είναι στο 2,5 % του ΑΕΠ όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 2%. Αύριο το αργότερο μεθαύριο θα αποδειχθεί ότι έχουμε μια ολιστική προσέγγιση της ελληνικής οικονομίας. Μια συνετή κυβέρνηση και ένα συνετό υπουργείο Οικονομικών οφείλει να είναι προσεκτικό καθώς δεν γνωρίζουμε την έκταση της κρίσεως, διότι στην κάθε παρατήρηση θα πρέπει ξέρει κανείς για πόσο θα κρατήσει αυτό ώστε να ξέρει πότε θα ρίξει τα κατάλληλα «πολεμοφόδια».

Διεύρυνση ΚΑΔ

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «αύριο το αργότερο μεθαύριο θα ακούσετε πολλά περισσότερα που θα έχουν να κάνουν και με διεύρυνση των ΚΑΔ και με ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, δηλαδή δεν θα επανέλθουμε σε συζήτηση ΚΑΔ».

Μιλώντας τώρα για τις αντοχές που μπορεί να δείξει η ελληνική οικονομία απέναντι σε αυτή την κρίση, ο ίδιος επεσήμανε: «Λειτουργούμε με συνετό τρόπο vώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών και ξανακυλήσουμε στο παρελθόν. Τα όπλα που έχει η ελληνική οικονομία είναι η καλή δημοσιονομική διαχείριση που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά η ανάταξη της οικονομίας που είναι πολύ πιο έκδηλη την τελευταία περίοδο και θα χρησιμοποιήσουμε κατά τον βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα εργαλεία όσο αυτά προστίθενται από το εξωτερικό», υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό τηρουμένων των αναλογιών και των διαθέσιμων πόρων που διαθέτει και μη γνωρίζοντας την έκταση του προβλήματος.

 

Γεωργιάδης: Πολύ περισσότερο από την 6 Απριλίου τα μέτρα

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώνεις του Άδωνι Γεωργιάδη, το Σάββατο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πέραν ‪της 6ης Απριλίου λόγω κοροναϊού.

«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», όπως είπε.

Σχετικά με τη διάρκεια των μέτρων ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας έλαβε μέτρα, νωρίτερα από άλλες χώρες και ο κόσμος έδειξε ωριμότητα, και αυτό φαίνεται ότι έχει καλό αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

«Αλλά τα μέτρα θα διαρκέσουν έως να μας πουν οι επιστήμονες ότι νικήσαμε τον ιό» συνέχισε ο ίδιος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS