Κόκκινος συναγερμός για την έξαρση - «Καμπανάκι» στην Αττική με 82 κρούσματα - Ο χάρτης των ηλικιών

Κόκκινος συναγερμός για την έξαρση - «Καμπανάκι» στην Αττική με 82 κρούσματα - Ο χάρτης των ηλικιών

Σε 196 ανέρχονται τα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Εξ αυτών, 20 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Ωστόσο, η ανησυχία για τα κρούσματα της Αττικής είναι μεγάλη καθώς παρουσιάζουν δραματική αύξηση. Σύμφωνα με την γεωργαφική κατανομή, από τα 196 κρούσματα, τα 82 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ τα 42 στη Θεσσαλονίκη, που επίσης παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων.

Ανησυχία ΙΣΑ

Να αναλάβουν την ευθύνη τόσο για την ατομική τους υγεία, όσο και για την ασφάλεια της κοινωνίας, και «να συστρατευτούν με υπευθυνότητα στη μάχη ενάντια στον κοινό εχθρό» καλεί τους πολίτες ο ΙΣΑ για το ζήτημα του κοροναϊού.

Σε ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση, «ειδικά στα άτομα νεαρής ηλικίας, να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης καθώς είναι και αυτοί ευάλωτοι στη λοίμωξη και εμφανίζουν σε μεγάλη συχνότητα σοβαρές επιπλοκές».

Ο ΙΣΑ τονίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 196 κρουσμάτων:

-20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– 82 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 10 εκ των οποίων από γνωστή συρροή

– 42 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε Ιωαννίνων

– 2 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς

– 1 κρούσμα στην Π.Ε Κιλκίς

– 1 κρούσμα στην Π.Ε Κορίνθου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε Ξάνθης

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας, τα οποία συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

– 5 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανιας

Σημειώνεται ότι τα 196 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα, μετά τα 203 της Κυριακής.

Πώς ελήφθη η απόφαση να κλείνουν μπαρ και εστιατόρια τα μεσάνυχτα -Πρόστιμο 10.000 ευρώ στα καταστήματα που δεν θα κλείνουν

Οι εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα μας και τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού των τελευταίων ημερών οδήγησαν στη λήψη μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού, εξήγησε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο στις 12 τη νύχτα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από απόψε τη νύχτα, διευκρίνισε ότι το κατέβασμα των ρολών αφορά τις εξής επιχειρήσεις:

εστίασης διάθεσης ποτών τροφοδοσίας, κέτερινγκ εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις, π.χ. για γάμους και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Εξαιρούνται τα ντελίβερι και το take away, που δεν αφορά ποτά.

Στους παραβάτες θα μπαίνει σε πρώτη φάση πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης «λουκέτο» για 20 ημέρες.

Τα ενεργά κρούσματα και οι εστίες

Την τελευταία εβδομάδα πιο αναλυτικά καταγράφηκαν 961 επιπλέον ενεργά κρούσματα, όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή εβδομαδιαία ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ.Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας μάλιστα πως ο αριθμός τους διπλασιάστηκε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. «Γεγονός που δείχνει πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Γιατί, όπως λέμε διαρκώς, για να είναι αποτελεσματικά τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται από όλους, χωρίς εξαιρέσεις» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς. Συνολικά τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι περίπου 1.424.

Την αρνητική πρωτιά στα ενεργά κρούσματα έχει η κεντρική Μακεδονία, με τη Θεσσαλονίκη να συγκεντρώνει τα περισσότερα περιστατικά ενεργούς λοίμωξης Covid-19 του συνόλου της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, στην κεντρική Μακεδονία είναι ενεργά 478 κρούσματα, από τα οποία τα 229 στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, 406 περιστατικά είναι ενεργά στην Αττική, εκ των οποίων τα 176 προέρχονται από τον δήμο Αθηναίων.

Πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν χθες στη Χαλκιδική, περιοχή στην οποία δεκάδες κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε εργοστάσιο. Στη Λάρισα, προστέθηκαν χθες ακόμη 7 κρούσματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπελώνας Λάρισας ήταν η δεύτερη περιοχή, μετά τον Πόρο, με περιοριστικά μέτρα μετά τη διασπορά που προκλήθηκε από γαμήλια εκδήλωση. Πέντε εκ των καλεσμένων είναι διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο νοσηλεύονται συνολικά 19 άτομα.

Από 4 νέα περιστατικά κατέγραψαν η Φλώρινα (τα οποία συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας) και η Αργολίδα, με την τελευταία να εμφανίζεται μετά από ημέρες στον χάρτη των κρουσμάτων.

Οι 23 περιοχές όπου εντοπίζονται κρούσματα συμπληρώνονται ως εξής: Από 2 κρούσματα καταγράφηκαν σε Έβρο, Εύβοια, Καρδίτσα, Ημαθία, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κυκλάδες, Πέλλα και Πιερία, ενώ από 1 κρούσμα δηλώθηκαν σε Βοιωτία, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κόρινθο, Ξάνθη, Τρίκαλα, Αιτωλοακαρνανία.

Τα εισαγόμενα κρούσματα

Όσον αφορά στα εισαγόμενα περιστατικά, χθες ανήλθαν σε 26 και πιο συγκεκριμένα 20 εξ αυτών εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 6 πήγαν αυτοβούλως για εξέταση και αποδείχθηκαν θετικοί.

Η αύξηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και στις πύλες εισόδου οδήγησε σε αυστηρότερες προϋποθέσεις προκειμένου να εισέλθει κάποιος στη χώρα. Μοριακό αρνητικό τεστ, έως 72 ωρών πριν από το ταξίδι, πρέπει να υποδεικνύουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Αυγούστου, οι ταξιδιώτες από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία. Η ίδια ακριβώς διαδικασία ισχύει από σήμερα και για ταξιδιώτες από τη Μάλτα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξήγησε ότι παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε όσους ανευρίσκονται θετικοί από τους ελέγχους στα αεροδρόμια και προέρχονται από τις παραπάνω χώρες. Σημείωσε, όμως, η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού μοριακού τεστ δεν ισχύει για παιδιά έως δέκα ετών τόσο για τις πτήσεις όσο και για διέλευση στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, από την 1η Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου διεξήχθηκαν συνολικά στα σημεία εισόδου της χώρας 266.116 έλεγχοι σε σύνολο 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από το σύνολο των παραπάνω ανέρχονται έως και τις 9 Αυγούστου σε 508. Από αυτά, 164 είναι ακόμα ενεργά, 243 έχουν επιστρέψει στη χώρα προέλευσής τους και 101 είναι πλέον μη ενεργά και παραμένουν στην Ελλάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS