Κορωνοϊός: «Κοκκίνισαν» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική

Κορωνοϊός: «Κοκκίνισαν» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής - Πώς θα λειτουργήσει το μίνι lockdown 

Στο κόκκινο βάφτηκε ξανά ο επιδημιολογικός χάρτης στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού, ενώ την ίδια στιγμή σε μίνι lockdown μπαίνουν επίσης το Κιλκίς, η Χαλκιδική και η Λάρισα. Σε επίπεδο συναγερμού παραμένουν Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Καστοριά, Δράμα, Ξάνθη και Καβάλα.

Πώς θα λειτουργήσει το μίνι lockdown 

Ειδικότερα, στις περιοχές αυτές θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα εώς τις 06:00 το πρωί και απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση όλο το 24ωρο, μέτρα που όμως είναι πιθανόν να μην ισχύσουν ακόμη στη Θεσσαλονίκη. «Πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνουν οι παρελάσεις. Μην ξεχνάτε τι έγινε 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, τα ενεργά κρούσματα στη συμπρωτεύουσα είναι συνολικά 1606, ενώ στα νοσοκομεία της πόλης νοσηλεύονται 171 ασθενείς. Δεκάδες είναι τα κρούσματα και στα παιδιά και ήδη στον δυτικό τομέα της Θεσσαλονίκης έχουν κλείσει σχολικά τμήματα.

Ανησυχία για τα κρούσματα σε παιδιά

Το 33% των κρουσμάτων αφορά πλέον σε παιδιά και εφήβους με την αγωνία των ειδικών να είναι έκδηλη. Στην Αττική στα νοσοκομεία Παίδων νοσηλεύονται συνολικά 15 παιδιά, ανάμεσα τους και ένα βρέφος δύο μηνών.

Τι θα γίνει με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Η Θεσσαλονίκη θα μπει σε μίνι λοκντάουν, ωστόσο οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν κανονικά, τηρώντας φυσικά τα μέτρα προστασίας.

Σχεδόν τα μισά χθεσινά κρούσματα ήταν παιδιά

Τέλος, επαληθεύονται οι προειδοποιήσεις των ειδικών αναφορικά με τη διάδοση του κορωνοϊού σε παιδιά, που αποτελούν πλέον σχεδόν 1 στα 3 νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, 29% των περιστατικών κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα αφορούσε σε παιδιά 4-18 ετών, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Την Τρίτη, 1.002 από τα 2.130 κρούσματα κορωνοϊού αφορούσαν στην ηλικιακή κατηγορία 0 έως 17 ετών.

Η αύξηση του ποσοστού κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά 4-18 ετών

Όπως έχει δηλώσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα η Μαρία Τσολιά, μέλος της επιτροπής ειδικών για τον κορωνοϊό, τις τελευταίες ημέρες οι νέες μολύνσεις σε παιδιά αγγίζουν το 25% με 30% του συνολικού αριθμού κρουσμάτων που ανακοινώνονται ημερησίως.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ