Κοροναϊός: Ελέγχονται «πολλά ύποπτα κρούσματα» στην Ελλάδα - Τρεις οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις

Κοροναϊός: Ελέγχονται «πολλά ύποπτα κρούσματα» στην Ελλάδα - Τρεις οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις

Δεκάδες είναι τα ύποπτα κρούσματα Κοροναϊού που εξετάζονται τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ύποπτα κρούσματα είναι: μία 12χρονη στη Λαμία, μία 22χρονη στην Καρδίτσα, μία φοιτήτρια στις Σέρρες, ένας νεαρός άνδρας στην Χαλκιδική και ένας αλλοδαπό στην Καλλιθέα.

Την ίδια ώρα, αρνητικό είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων του 51χρονου Πακιστανού που νοσηλευόταν από την Τετάρτη (26/02) στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Πλέον, έμφαση από το υπουργείο Υγείας δίνεται στον περιορισμό της διασποράς. Όταν και εάν τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν, η έμφαση θα μεταφερθεί στις συνθήκες νοσηλείας, αφού στα νοσοκομεία θα μπαίνουν μόνο οι περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Την ίδια ώρα, αναζητούνται οι επαφές των τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Τρία τα κρούσματα του Κοροναϊού στην Ελλάδα

Λίγη ώρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για τα τρία κρούσματα Κοροναϊού στη χώρα μας, ο πρωθυπουργός συνιστούσε ψυχραιμία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωνε μέτρα προστασίας και τα νοσοκομεία αναφοράς παρέμεναν σε επιφυλακή.

Οι εικόνες από την απολύμανση του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, το λουκέτο στο σχολείο του παιδιού που βρέθηκε θετικό στον ιό, αλλά και οι νέες μαρτυρίες ατόμων που ταξίδεψαν στη γειτονική Ιταλία το προηγούμενο διάστημα, έδωσαν τροφή για εκτιμήσεις και κράτησαν το θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά την 38χρονη, νόσησε και ο δεκάχρονος γιος της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί δεν είχε ταξιδέψει μαζί με τη μητέρα του, στην Ιταλία. Στο δημοτικό που πηγαίνει έγινε απολύμανση και το πρωί της Πέμπτης (27/02) μπήκε προληπτικά λουκέτο για 14 μέρες.

Όπως έγινε γνωστό το παιδί δεν είχε πάει την περασμένη Δευτέρα στο σχολείο του, ενώ την επόμενη μέρα πήγε εκδρομή, με τους συμμαθητές του. Μέχρι στιγμής κανένα από τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή μαζί του δεν έχει παρουσιάσει ανησυχητικά συμπτώματα, ενώ και η εικόνα του δεκάχρονου είναι καλή.

Την ίδια ώρα, η 38χρονη νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο μέσα στην Α’ Παθολογική πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ, και θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 μέρες, ενώ άτομα από το στενό της περιβάλλον βρίσκονται προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Κοροναϊός έφτασε και στην Αθήνα. Μια γυναίκα 40 ετών, υπάλληλος στα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς, που είχε ταξιδέψει και εκείνη πρόσφατα στην Ιταλία είναι το τρίτο κρούσμα στην χώρα μας.

Η γυναίκα επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί παραπέμφθηκε στο Αττικόν που είναι το νοσοκομείο αναφοράς. Ήδη στενοί της φίλοι και συγγενείς έχουν υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις.

Οι θεράποντες γιατροί των τριών ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον Κοροναϊό επισημαίνουν ότι η κατάσταση των ασθενών δεν εμπνέει την παραμικρή ανησυχία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, σε μια προσπάθεια να μπει εμπόδιο στην αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS