Κοροναϊός: Αυξάνονται τα ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα

Εντείνεται συνεχώς η ανησυχία για τον κοροναϊό στη χώρα μας, μετά την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων. Πλήθος δειγμάτων από ύποπτα κρούσματα εξετάζονται τα τελευταία 24ωρα από τα τρία εργαστήρι μικροβιολογίας της χώρας, καθώς πολλοί Έλληνες που βρίσκονταν στην Ιταλία επιστρέφουν στην Ελλάδα, ενώ όσοι επιστρέφουν δεν τηρούν ή δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να τηρήσουν το 14ήμερο απομόνωσης.

Το αποτέλεσμα είναι όσοι είναι φορείς του ιού να τον μεταδίδουν και εφόσον εκδηλώσουν συμπτώματα σπεύδουν στο νοσοκομείο από μόνοι τους, χωρίς πρώτα να ενημερώσουν τηλεφωνικά τον ΕΟΔΥ ή κάποιο νοσοκομείο όπως αναφέρουν οι οδηγίες.

 Σύμφωνα με το κεντρικό Δελτίο του MEGA στα κρούσματα βρίσκονται μία 12χρονη στη Λαμία, μία 22χρονη στη Καρδίτσα, μία φοιτήτρια στις Σέρρες, ένας νεαρός άνδρας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ένας αλλοδαπός σε ξενοδοχείο στις Τζιτζιφιές, μία γυναίκα - φίλη της 40χρονης που νοσεί – η οποία μεταφέρθηκε στο Αττικόν και ένα ακόμη κρούσμα από στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

 Οι επιστήμονες δίνουν έμφαση στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα, ενώ σε δεύτερη φάση θα δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των σοβαρών κρουσμάτων, αυτών δηλαδή που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

banner eko 1

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 JOHNS HOPKINS CORONAVIRUS RESOURCE CENTER

covid 19 map

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS