Κοροναϊός: 31 τα νεα κρούσματα - 495 στο σύνολο

Κοροναϊός: 31 τα νεα κρούσματα - 495 στο σύνολο

31 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας σε 495 το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα 90 ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ 20 είναι διασωληνωμένοι. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο κατέληξαν τρεις συμπολίτες μας, τρεις στην Αθήνα και δύο στην Κοζάνη.


Το μήνυμά μας παραμένει το ίδιο,παραμένουμε σπίτι, είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα.

Προς το παρόν παραμένουμε στις αρχικές μας προβλέψεις, αλλά εντός των επομένων εβδομάδων θα έχουμε σαφέστερη εικόνα. Να προφυλάξουμε τις ομάδες κινδύνου, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Δεν μπορεί να έχουμε κρούσμα σε νησί του Αιγαίου, στα αγαπημένα μου δωδεκάνησα, από επισκέπτη. Δεν μπορούν να πλημμυρίζουν οι δρόμοι. Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε σπίτι σας, να μην μεταδώσετε τη νόσο. Δεν έχουμε διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές υποβαθμίζουν όλη μας την προσπάθεια» τόνισε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας.

Ας είμαστε ενωμένοι σε αυτή την κοινή προσπάθεια, υπογράμμισε.


Νίκος Χαρδαλιάς: Αναγκαιότητα η τήρηση των μέτρων 

Την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας και νέα μέτρα, καθώς δυστυχώς αρκετοί πολίτες δείχνουν με τη συμπεριφορά τους να μην έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι εκτάκτως το Σάββατο οι λαϊκές αγορές θα είναι κλειστές.

Επίσης ανακοίνωσε την απαγόρευση απόπλου σκαφών αναψυχής από όλα τα λιμάνια της χώρας, για να σταματήσει την μαζική φυγή προς νησιά το Σαββατοκύριακο.

Αναφερόμενος δε στην απαράδεκτη εικόνα που παρατηρείται στα διόδια με ουρές αυτοκινήτων που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Αθήνα, είπε σε αυστηρό τόνο ότι «ξέρουμε ποιοι περνούν τα διόδια», κάτι που ίσως να σημαίνει ότι το πρόστιμο θα πάει σπίτι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS