Πώς ζει μέσα στο λαγούμι η κοινότητα «Παλαιοχριστιανών» -Δεν πιστεύουν σε ιατρική και εκπαίδευση

Πώς ζει μέσα στο λαγούμι η κοινότητα «Παλαιοχριστιανών» -Δεν πιστεύουν σε ιατρική και εκπαίδευση

Παλαιοχριστιανοί Ρωμιοί δηλώνουν τα 10 περίπου μέλη της κοινότητας στην ορεινή Κορινθία, που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες, σε σπίτια φτιαγμένα από άχυρο και λάσπη.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι με 4 παιδιά, αλλά και άλλα άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας, με τις συνθήκες διαβίωσής τους, αλλά και τις απόψεις τους περί ιατρικής και εκπαίδευσης να προκαλούν προβληματισμό.

Η υπόθεση έγινε αρχικά γνωστή μετά από καταγγελία ενός αγρότη, σύμφωνα με τον οποίο μέλος της κοινότητας έβαλε φωτιά στο αγροτικό του αυτοκίνητο. Η επιτόπια έρευνα έφερε στο «φως» τις πρωτόγονες συνθήκες στις οποίες διαβιούν τα μέλη της κοινότητας, οι οποίες θυμίζουν άλλη εποχή.

Οι άνθρωποι της κοινότητας μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν αυτοσχέδια όπλα, και ζουν μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία. Όπως δηλώνουν, υπάρχουν μέλη της κοινότητας που εργάζονται κανονικά, ενώ και οι ίδιοι παράγουν και πωλούν τα δικά τους προϊόντα, ενώ έχουν και δικά τους ζώα.

«Ακόμα εργάζομαι. Άλλος κάνει μεροκάματα, άλλος εργάζεται κάπου, άλλος είναι σε κάποια υπηρεσία. Εγώ εργάζομαι κανονικά, αλλά από απόσταση για διάφορους λόγους. Κάνουμε και μεροκάματα, και αγροτικά, και δίνουμε και προϊόντα, όπως λάδι, όπως μέλι, έχουμε όσπρια, σιτηρά. Εγώ προτιμώ να ακολουθώ τη βοτανολογία. Δεν έχουμε αποκοπεί από τον κόσμο, απλά ζούμε όπως οι παππούδες μας, αλλά συμμετέχουμε κανονικά στην κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της οικογένειας Μάνος Καλαϊτζιδάκης, μιλώντας στο Live News.

Κορινθία: Όσα ανέφεραν τα μέλη της κοινότητας

Οι εικόνες που έχουν έρθει στο «φως» καταγράφουν και μία καλύβα, που κρύβει ένα λαγούμι 30 μέτρων, έξι μέτρα κάτω από τη γη. Στο λαγούμι υπάρχει μία μικρή αυτοσχέδια εκκλησία, ενώ η οικογένεια φιλοξενεί αυτό το διάστημα ακόμη ένα άτομο από την Άρτα.

«Εγώ είμαι έγκυος τώρα στο 5ο παιδί. Όλα μαζί τα παιδάκια της οικογένειας είναι 6-7. Δεν είναι όλα δικά μου, είναι και από άλλες οικογένειες και τα μεγαλώνουμε με τους μαμάδες τους», ανέφερε η Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη στην κάμερα του Live News. «Δεν μένω σε σπηλιά, εγώ το σπίτι μου το λέω δεντρόσπιτο, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα. Εμένα μου αρέσει και είναι και ζεστό, ενώ έχει δροσιά το καλοκαίρι», πρόσθεσε η ίδια.

«Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης, να μπορούμε να καλλιεργούμε, να έχουμε τα ζώα μας. Ο χώρος είναι ιδιόκτητος και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν και άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα. Δεν κοιμόμαστε όλοι στον ίδιο χώρο», συνέχισε η Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη.

Την ίδια ώρα, τα λόγια του συζύγου της, Μάνου Καλαϊτζιδάκη, προκαλούν προβληματισμό. «Τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να πάνε στο σχολείο, δεν υπάρχει τρόπος να μας προσεγγίσει μεταφορικό μέσο κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αλλά έχουμε και πολιτιστικές διαφορές με το ελληνικό σχολείο, διαφωνούμε κάπως με την σύγχρονη ελληνική εκπαίδευση. Εμείς είμαστε παλαιοχριστιανοί και είμαστε και Ρωμιοί, όχι Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της οικογένειας.

«Φύγαμε από την αστική κοινωνία και πήγαμε να κάνουμε ένα δικό μας τρόπο ζωής. Εγώ προσωπικά είμαι παντρεμένη και έγκυος 5 μηνών και ήρθα εδώ για να βοηθήσω την κατάσταση που ήταν πολύ άσχημη λόγω των αστυνομικών που μπήκαν. Στις κοινότητες τέτοιου τύπου υπάρχει συνεργασία, βοηθάμε η μία την άλλη», σημείωσε από την πλευρά της η Σοφία Πάνου από την Άρτα, η οποία φιλοξενείται αυτήν την περίοδο από την οικογένεια.

«Δεν είπε κανείς ότι είναι δύσκολη αυτή η ζωή. Είναι κουραστική, αλλά όχι δύσκολη, είναι απλή. Μια έγκυος γυναίκα προτιμά να μην ανασαίνει το καυσαέριο, και να τρώει φαγητά φτιαγμένα με αγνά υλικά και να είναι σε ένα καθαρό περιβάλλον. Χρησιμοποιούμε εναλλακτικούς τρόπους ιατρικής, όπως τη βοτανική, και είμαστε και μαίες. Δεν θα στείλω τα παιδιά μου σχολείο, διαφωνώ με την ελληνική εκπαίδευση», πρόσθεσε η ίδια.

Κορινθία: Το χρονικό της υπόθεσης -Πώς αποκαλύφθηκε η κοινότητα των παλαιοχριστιανών

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν κυνηγός κατήγγειλε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής πως μέλη της εν λόγω οικογένειας, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του. Το επόμενο πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο, με τέσσερα μέλη της οικογένειας να αρνούνται τον έλεγχο και να επιτίθενται σε αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.

Ένα 24ωρο αργότερα οργανώθηκε μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση με άντρες της ΕΜΑΚ και της ΟΠΚΕ που έσπευσαν από την Αθήνα, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε 4 συλλήψεις. Στη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και 1 τσεκούρι.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν και επέστρεψαν στη βάση τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ