Κοροναϊός: Κανένας θάνατος και 23 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα

Κοροναϊός: Κανένας θάνατος και 23 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα

Με γραπτή ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 01/7 23 νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά τα θύματα είναι 192 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.432.

Σύψας: Προετοιμαζόμαστε ήδη για το 2ο κύμα του κοροναϊού

Για τον κορονοϊό μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (1/7) ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας επισημαίνοντας πως ήδη προετοιμαζόμαστε για το 2ο κύμα του.

«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κοροναϊό» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «πείραμα» στον τουρισμό.

«Όλοι μας κρατάμε την ανάσα μας για να δούμε τι θα γίνει με τον τουρισμό στα χρόνια της πανδημίας. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Θα πρέπει να δούμε στην πράξη πως θα πάει το σύστημά μας. Πιστεύουμε πως τα πράγματα θα είναι καλά. Τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε ποια θα είναι η επίδραση του ανοίγματος των συνόρων με τους όρους που το κάνουμε στην Ελλάδα» τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μιλώντας για τα κρούσματα εξήγησε:

«Τα κρούσματα που πιάνουμε στα σύνορα, τα πιάνουμε και τα ελέγχουμε. Ανά πάσα ώρα μπορούμε να εντοπίζουμε τον τουρίστα μέσω των στοιχείων του. Ο κίνδυνος να έχουμε διασπορά και εισαγόμενα κρούσματα συνεχώς αυξάνεται. Πρέπει όμως να βοηθήσουν οι πολίτες, να μην υπάρχει συγχρωτισμός καθώς ο κίνδυνος λόγω του ανοίγματος του τουρισμού αυξάνεται» είπε και τόνισε:

«Το στοίχημα είναι τα απομονώνουμε τα εισαγόμενα κρούσματα και να μην υπάρχει διασπορά. Μας ενδιαφέρει η αναλογική τάση. Μας φοβίζουν οι δείκτες. Δεν πρέπει να αυξηθούν».

Αναφέρθηκε επίσης και στη νόσο των χοίρων εξηγώντας πως υπάρχουν πολλοί ιοί που μπορούν να φέρουν επιδημίες. Εξήγησε επίσης ο καινούργιος ιός μέχρι στιγμής δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Γίνονται υπέρ αισιόδοξες έρευνες για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού αλλά νωρίτερα από του χρόνου το καλοκαίρι δεν θα έχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό με ασφάλεια και να κάνουμε υπομονή» είπε και εξήγησε πως εάν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις όλα θα πάνε καλά.

«Ο ιός είναι παντού γύρω μας, πρέπει να προσέχουμε» δήλωσε κλείνοντας εξήγησε «πιστεύουμε πως το 20 κύμα το περιμένουμε το φθινόπωρο και προετοιμαζόμαστε γι΄αυτό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS