Πότε θα χτυπήσουν οι καμπάνες στις Εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πότε θα χτυπήσουν οι καμπάνες στις Εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αναφορά και στο πότε μπορούν οι ιερείς να χτυπήσουν τις καμπάνες τις ημέρες του Πάσχα τη Μεγάλη Εβδομάδα γίνεται στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Οι πόρτες των ναών να είναι κλειστές για τους πιστούς κατά τη διάρκεια των λειτουργιών και να ανοίγουν μόνο για κάποιες ώρες μετά τη λειτουργία και υπό την προϋπόθεση της αυστηρότατης τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Μάλιστα στην εγκύκλιο γίνεται αναφορά για την τήρηση των μέτρων ώστε να μην δοθεί οποιαδήποτε αφορμή για κακεντρεχή σχόλια και ψόγους.

Αναφορικά για το πότε θα μπορούν να χτυπούν οι καμπάνες των ναών η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κατά την έναρξη των ακολουθιών όπως συνηθίζεται, καθώς οι πιστοί δεν θα μπορούν να προσέλθουν. Ωστόσο είναι απόφαση των ιερέων σε κάθε ναό αν θα χτυπήσουν οι καμπάνες πένθιμα την Μεγάλη Παράσκευή και κατά την τελετή της Ανάστασης, αλλά και χαρμόσυνα και πανηγυρικά όταν θα ακουστεί το «Χριστός Ανέστη».

«Ἡ χρῆσις τῶν κωδώνων τῶν Ἱερῶν Ναῶν δέν εἶναι ἀπαραίτητος κατά τήν ἔναρξιν τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν. Δύνασθε, ὅμως, νά κάμνητε χρῆσιν αὐτῶν κατά τήν ἡμέραν τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, ὅτε θά σημάνουν πενθίμως ὡς εἴθισται, καί κατά τήν τελετήν τῆς Ἀναστάσεως, ψαλλομένου τοῦ «Χριστός Ἀνέστη», χαρμοσύνως καί πανηγυρικῶς», αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιο

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ