«Καλά στην υγεία τους» οι μαθητές σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας που επιστρέφουν από Ιταλία

Δρομολογήθηκε - έπειτα από τη σχετική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας λόγω εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ιταλία - η επιστροφή από τη γειτονική χώρα των μαθητών τεσσάρων σχολικών μονάδων της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είμαστε σε διαδικασία επιστροφής των μαθητών, θα γίνουν όλα στην ώρα τους και όπως πρέπει» δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μιλώ συνεχώς με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες που μας δίνονται. Θα επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα, εντός των επόμενων ημερών θα είναι στα σπίτια τους υγιέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά» ανέφερε προσθέτοντας πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς, με τους γονείς και τα παιδιά.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία η διαδικασία της άμεσης επιστροφής από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία αφορά λιγότερους από 200 μαθητές. Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με την επιστροφή χρημάτων για τις εκπαιδευτικές εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί και αναστέλλονται, απάντησε ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας από όπου θα δοθούν και οι σχετικές οδηγίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 JOHNS HOPKINS CORONAVIRUS RESOURCE CENTER

covid 19 map

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS