Ερχεται η κακοκαιρία «Ετεοκλής» - Με καταιγίδες, χαλάζι, χιόνια και 10 μποφόρ!

Ερχεται η κακοκαιρία «Ετεοκλής» - Με καταιγίδες, χαλάζι, χιόνια και 10 μποφόρ!

Κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα, το Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα δυτικά, από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί, στα δυτικά 8 τοπικά 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ που σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ. Στα ανατολικά από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες νότιοι 8, στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχέςκαι καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά και το βράδυ στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 8 με 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ που σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά έως το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα ανατολικά 8 και στα νότια έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Κρήτη και από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Τη νύχτα στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια μέχρι 6 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν νότιοι 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά από το μεσημέρι βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS