Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Η Κεφαλονιά μετράει πληγές - Χτυπήθηκε με πρωτοφανείς πλημμύρες

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Η Κεφαλονιά μετράει πληγές - Χτυπήθηκε με πρωτοφανείς πλημμύρες

Σήμα κινδύνου εκπέμπει για τρίτη φορά το τελευταίο δίμηνο η περιοχή της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλλονιά, αυτή τη φορά εξαιτίας της κακοκαιρίας «Βικτώρια».

Το γραφικό ψαροχώρι είχε βρεθεί στη δίνη έντονης κακοκαιρίας με πλημμυρικά φαινόμενα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ενώ τις τελευταίες ώρες δέχεται τη χαριστική βολή από την κακοκαιρία «Βικτώρια».

«Η κατάσταση στην Αγία Ευφημία είναι δραματική», λέει στο iefimerida,gr o Δήμαρχος Σάμης Μάκης Μονιάς, o οποίος προσπαθεί από το πρωί με τα λίγα μέσα που διαθέτει να συντονίσει τις προσπάθειες απομάκρυνσης νερού και φερτών υλικών.
Με το πρώτο φως οι κάτοικοι μετρούσαν πληγές από την κακοκαιρία «Βικτώρια»
«Τη νύχτα η πυροσβεστική απεγκλώβισε μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα που κινδύνευσε γιατί μπήκαν νερά στο σπίτι της. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες στην ευρύτερη περιοχή σε καλλιέργειες , ζωικό κεφάλαιο και οδικούς άξονες» λέει ο κ. Μονιάς απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για βοήθεια από την επίσημη πολιτεία.

Το νερό της βροχής παρέσυρε χιλιάδες πέτρες. Εκλεισαν δρόμοι και είσοδοι σπιτιών

Η κακοκαιρία κίνδυνος για κατοίκους και περιουσίες

«Ζητάμε να ενεργοποιηθεί μελέτη του 2006 για τη θωράκιση της περιοχής με υπογειοποιημένο αγωγό και διευθέτηση των ρεμάτων γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για κατοίκους και περιουσίες » σημειώνει προσθέτοντας: «Δεν έχουμε ούτε χειριστές για τα μηχανήματα, ώστε να καθαρίζουμε τα μπάζα και μιλάμε για ένα πρόβλημα που επαναλαμβάνεται συνέχεια το τελευταίο διάστημα».

Kefalonia Viktoria Kakokairia Ferta Ylika
Λασπότοπος το γραφικό ψαροχώρι Αγία Ευφημία

Σε απόγνωση οι κάτοικοι -Ξύπνησαν σε έναν λασπότοπο

Οι ουρανοί άνοιξαν χθες το απόγευμα στην Κεφαλονιά και γύρω στα μεσάνυχτα τα νερά μπήκαν στα πρώτα σπίτια της Αγίας Ευφημίας. Πέτρες, ξύλα και άλλα φερτά υλικά που κατέβηκαν από τον Ξηροπόταμο μετέτρεψαν το χωριό σε έναν απέραντο λασπότοπο. Ήταν τέτοια η μανία των καιρικών φαινομένων που ακόμα και ένας πελώριος μεταλικός κάδος μπαζών , κατέληξε στη θάλασσα

Μετρούν πληγές στην Κεφαλονιά από την κακοκαιρία «Βικτωρία»
Οι δρόμοι γέμισαν πέτρες και φερτά υλικά
«Δεν έχουμε ούτε χειριστές για τα μηχανήματα, ώστε να καθαρίζουμε τα μπάζα», λέει στο iefimerida ο δήμαρχος της Αγίας Ευφημίας
Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τους κατοίκους σε απόγνωση να προσπαθούν με τη βοήθεια της τοπικής αρχής να καθαρίσουν δρόμους και αυλές. Σοβαρές είναι οι καταστροφές και στο χωριό Νύφι της Κεφαλλονιάς , όπου ολόκληροι λόφοι από πέτρες παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, κλείνοντας δρόμους αλλά και εισόδους σπιτιών.
Μεγάλες καταστροφές και στο Νυφί





googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS