Καιρός: Πέφτει σήμερα η θερμοκρασία -Πού θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Καιρός: Πέφτει σήμερα η θερμοκρασία -Πού θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Χειμωνιάτικος θα είναι σήμερα ο καιρός, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδευτεί από βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα θα περάσει το Σαββατοκύριακο, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή και περαιτέρω άνοδο τη νέα εβδομάδα.

Οι βοριάδες, που θα πνέουν κατά τόπους ισχυροί, έως και 8 Μποφόρ στο Αιγαίο, θα φέρουν υποχώρηση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ώρου. Ωστόσο, δεν θα είναι τόσο έντονο το χειμωνιάτικο κρύο, αν και το χιόνι έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του στις βόρειες και πιο ορεινές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού για σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες ίσως σημειωθούν το πρωί στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στις Σποράδες και την Εύβοια.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Παρασκευή (8/12)

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στην ανατολική χώρα τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Στερεάς, παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο έως 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια τμήματα του Αιγαίου από δυτικές 5 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 9 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές από 5 έως 16°C και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τοπικά τους 17°C. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αττική

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και το πρωί στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και το πρωί στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδικά από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θρακικό έως 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς παροδικές χιονοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί στις Σποράδες καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις Σποράδες το πρωί τοπικά 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί στην Εύβοια σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι 6 με 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά έως 9 Μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία από βόρειες 6 με 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Meteo: Οι περιοχές που θα επικρατήσουν σήμερα (8/12) ισχυρά φαινόμενα

Πεδίο χαμηλών πιέσεων θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα της χώρας σήμερα Παρασκευή (8/12), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές αναμένονται στη Θράκη, στην Κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει και για την ανατολική Στερεά και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (μέτρια).

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που αναμένονται το πρωί (05:00-08:00) και το μεσημέρι (11:00-14:00) της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.

Ύψη βροχής που αναμένονται το πρωί (05:00-08:00) της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου

Ύψη βροχής που αναμένονται το μεσημέρι (11:00-14:00) της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που κατά τόπους θα φτάνει τους 5 έως 6°C, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 7-8 Μποφόρ.

Ο καιρός έως και την Τρίτη (12/12)

Πρόγνωση για Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 (μείον 1) έως 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές από 05 έως 16 και στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τοπικά τους 16 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Πρόγνωση για Κυριακή 10/12/23

Στα δυτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στο Αιγαίο, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα θα στραφούν σε νότιους στο Αιγαίο με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Πρόγνωση για Δευτέρα 11/12/23

Στα νότια τμήματα της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Προοπτική για Τρίτη 12/12/23

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται κατά διαστήματα στα ανατολικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ