Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία Emil - Σε «κλοιό διαδοχικών καταιγίδων» η χώρα - Κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία Emil - Σε «κλοιό διαδοχικών καταιγίδων» η χώρα - Κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες

 Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το επόμενο 48ωρο στη χώρα μας, καθώς έρχεται η κακοκαιρία Emil.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλεάρχος Μαρουσάκης, από το απόγευμα της Πέμπτης 29/02, η «γραμμή καταιγίδων» - οι οποίες οφείλονται σε ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από μέτωπα κακοκαιρίας - αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Αυτές οι καταιγίδες θα αρχίσουν να μετατοπίζονται μέσα στη νύχτα και κυρίως αύριο, Παρασκευή 1/03, προς τα ανατολικά και τα βορειοανατολικά, με κατεύθυνση τα βόρεια και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων (κεραυνών), μεγάλο όγκο νερού και χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα, δυνατοί άνεμοι θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Μαρουσάκης: Σε κλοιό διαδοχικών καταιγίδων η χώρα

Αύριο, Παρασκευή 1/03, το «μέτωπο καταιγίδων», το οποίο θα είναι σύντομο, αλλά πιθανότατα ισχυρό, θα μετατοπιστεί από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, με αποτέλεσμα να σαρώσει τη χώρα.

Το «μέτωπο» δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι το ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, καθώς θα φτάνουμε στις βραδινές ώρες.

Το Σάββατο, ο καιρός θα βελτιωθεί, όμως θα αφήσει μια αστάθεια πίσω το κύμα κακοκαιρίας.

Από την Κυριακή αναμένεται μια πιο ουσιαστική βελτίωση του καιρού, όμως ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως σχολίασε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η χώρα βρίσκεται σε έναν «κλοιό διαδοχικών κακοκαιριών» που μας έρχονται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και μας δίνουν έτσι αρκετές βροχές.

Τέλος, ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε ότι προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου θα εισέλθει μια πολική αέρια μάζα στην Ευρώπη και είναι πιθανό να απασχολήσει και τη χώρα μας, δημιουργώντας έτσι ένα χειμωνιάτικο πολικό σκηνικό.

Τσατραφύλλιας: Κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες σε συγκεκριμένες περιοχές

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κακοκαιρία Emil έκρουσε και ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Όπως επισήμανε, υπάρχει κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες σε συγκεκριμένες περιοχές, τις οποίες και απαρίθμησε, ενώ σημείωσε ότι έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

«Καλημέρα! Ισχυρές καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία EMIL το επόμενο 48ωρο. Συγκεκριμένα μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι εξής περιοχές για αιφνίδιες πλημμύρες:

Σήμερα από τις 19:00 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 1-3-2024: Επτάνησα, Θεσπρωτία, Ηλεία, Αχαΐα, Τρίκαλα ,Καρδίτσα, Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα), Ευρυτανία. Αιτωλοακαρνανία.

Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Σάββατο πρωί 2-3-2024: Λάρισα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κορινθία, Κυκλάδες.
Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή.

Υ.Γ1 : Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Επίσης θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες στο Ιόνιο την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο.

ΥΓ2 : Δεδομένου ότι η ονοματοδοσία των κακοκαιριών έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και όχι τη σύγχυση , πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια βάση των οποίων αλλάζουν όνομα οι κακοκαιρίες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ