Καιρός: Ερχεται η «Διδώ» - Κακοκαιρία από το βράδυ με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Ερχεται η «Διδώ» - Κακοκαιρία από το βράδυ με βροχές και καταιγίδες

Από το βράδυ αναμένεται να χαλάσει και πάλι ο καιρός, καθώς έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Η «Διδώ» θα εμφανιστεί στα δυτικά και αναμένεται να φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα βόρεια και το ορεινά, με τα φαινόμενα να κρατούν ως το βράδυ. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος αρχικά και σταδιακά θα αρχίσει να χαλάει με τα πρώτα έντονα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους από τα δυτικά και στη συνέχεια στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Από αργά τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αργά το βράδυ στα νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί, από το βράδυ 4 με 5 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το απόγευμα και από τα νότια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αργά το βράδυ στην Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οπότε πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αργά τη νύχτα στην Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που σταδιακά από το βράδυ θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά από το βράδυ νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία Διδώ: Εντονα φαινόμενα με βροχές και χιόνια- Πού θα χτυπήσει

Μετά μία πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, η κακοκαιρία «Διδώ» έρχεται από σήμερα το βράδυ, με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, από τη νύχτα αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις, με καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν νέα προβλήματα. Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόβλεψη, στα ορεινά της χώρας αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Κακοκαιρία Διδώ: Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Ενα βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει την κακοκαιρία στη χώρα η οποία σήμερα, αναμένεται να επηρεάσει τα δυτικά και τα νότια τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με τον χάρτη που έδωσε το meteo.gr, οι περιοχές που αναμένεται να δεχτούν την μεγαλύτερη ποσότητα βροχής, αναμένεται να είναι η δυτική Πελοπόννησος, το Ιόνιο, η κεντρική Ελλάδα και οι Σποράδες, η Κρήτη και σταδιακά τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ η κακοκαιρία θα χτυπήσει και τα τουρκικά παράλια.

xartis vroxi didw

Ως πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία «Διδώ»

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το νέο κύμα κακοκαιρία θα αρχίσει να επεκτείνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στα νότια και τα δυτικά, ενώ την Τρίτη θα φτάσουν σε Θεσσαλία και Σποράδες. Την Τετάρτη αναμένεται να είναι έντονα τα φαινόμενα στο Αιγαίο, όπου θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους.

Κακοκαιρία Διδώ: Μεγάλες ποσότητες νερού αναμένονται στη Θεσσαλία

Τα περισσότερο έντονα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία και κυρίως στα παράλια την Τετάρτη, όπου η πρόβλεψη λέει πως θα πέσει ένας αρκετά μεγάλος όγκος νερού. Η ισχυρή κακοκαιρία θα συνοδευτεί στα νησιά του Αιγαίου από θυελλώδεις ανέμους, που σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη αναμένεται να έχουν φτάσει τα 8 μποφόρ. Για το νέο κύμα κακοκαιρίας μάλιστα, είχε προειδοποιήσει ο Γιάννης Καλλιάνος, τονίζοντας πως και στην Αττική αναμένονται βροχές, αλλά όχι σε έντονα επίπεδα.

Η θερμοκρασία μάλιστα αναμένεται να παρουσιάσει και σημαντική πτώση την Τρίτη, κυρίως στα βόρεια και τα ορεινά, όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS