Ισχυρός σεισμός στην Πάργα - Ζημιές στο Καναλάκι (pics)

Ισχυρός σεισμός στην Πάργα - Ζημιές στο Καναλάκι (pics)

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:49 τα ξημερώματα, 14 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας.

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 10 χιλιόμετρα, ενώ σημειώνεται ότι το ίδιο επίκεντρο είχε και ο σεισμός των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε 21 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στο Ιωάννινα την 'Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή.
prevezanews zimies seismos 0Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Καναλάκι την Πάργα και τα χωριά που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Όλη η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε καταστήματα, έσπασαν τζάμια, έπεσαν σοφάδες στους δρόμους, ενώ σε πολλά σπίτια δημιουργήθηκαν ρωγμές.

prevezanews zimies seismos2Οι πρόεδροι των κοινοτήτων καθώς και συνεργεία των Δήμων της περιοχής βγήκαν στα χωριά προκειμένου να έχουν εικόνα της κατάστασης μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.

prevezanews zimies seismos1 0
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας στο ύψος της Λούτσας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα, στα Ιωάννινα, την Άρτα την Κέρκυρα και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS